Poliţist din Brașov, reţinut pentru luare de mită

Data:

Un agent de poliţie din localitatea braşoveană Ormeniş a fost reţinut marţi, pentru 24 de ore, fiind cercetat într-un dosar de acte de corupţie, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, agentul de poliţie ar fi primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale şi efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care aceasta este cercetată, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului care instrumentează cauza, informează Agerpres.

De asemenea, anchetatorii susţin că există probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada martie-iulie, agentul de poliţie din Ormeniş ar fi efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia deţinută.

Citește și: La Revoluția din ’89, am câștigat dreptul de a sta în maieu în casă

Cinci percheziţii domiciliare şi una la sediul unităţii de poliţie au fost efectuate marţi, de ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

În urma acestora, au fost puse în executare trei mandate de aducere a suspecţilor la sediul structurii de parchet menţionate, iar ofiţerul de poliţie din Ormeniş a fost reţinut, în baza unei ordonanţe emisă de procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările în dosar continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, favorizarea făptuitorului şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Încă un tren al privatizării educației se apropie. Din sens opus. Pregătiți-vă pentru impact!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Halvingul Bitcoin. Calm pe piața cripto. Bitcoin a coborât la 63.000 de dolari

Halvingul Bitcoin nu a tulburat prea mult piața Bitcoin,...

Compensarea salariaților români pentru munca depusă, pe penultimul loc în UE | Curs de guvernare

Compensarea salariaților români pentru munca depusă a urcat în...

Operațiunea Conversus: 107 arestări și 1.388 de arme confiscate VIDEO

Operațiunea Conversus: Poliția Română a condus o operațiune, la...