VIDEO Ursula von der Leyen, despre starea UE: Ar fi trebuit să îi ascultăm pe cei care îl cunosc pe Putin

Data:

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri, în cadrul discursului privind starea Uniunii Europene susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, că „dacă găsim solidaritatea necesară Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi”.

Olena Zelenska, prima doamnă a Ucrainei, a asistat în hemiciclul de la Strasbourg la discursul anual privind starea Uniunii Europene susţinut de Ursula von der Leyen, primul de la declanşarea războiului din Ucraina. Zelenska a fost aplaudată în picioare de eurodeputaţi, în frunte cu preşedinta Roberta Metsola.

Președinta Comisiei Europene a admis că Europa a greșit în relația cu liderul de la Kremlin și că a ignorat toate semnalele care arătau că acesta nu se va opri.

O lecție pe care o putem desprinde din acest război este aceea că ar fi trebuit să îi ascultăm pe cei care îl cunosc pe Putin.

Ar fi trebuit să o ascultăm pe Anna Politkovskaya și pe toți jurnaliștii ruși care au scos la lumina zilei crimele și au plătit pentru acest lucru prețul suprem.

Ar fi trebuit să îi ascultăm pe prietenii noștri din Ucraina, Moldova, Georgia și vocile din opoziție din Belarus.

Ar fi trebuit să ascultăm vocile din interiorul Uniunii noastre – din Polonia, din țările baltice și din toate țările din Europa Centrală și de Est.

Toate aceste voci ne spun de ani de zile că Putin nu se va opri”, a declarat Ursula von der Leyen.

UE s-a ridicat la înălțimea așteptărilor în Ucraina

„Acest Parlament nu a dezbătut niciodată starea Uniunii în stare de război pe teritoriul european. Ne amintim acea dimineaţă fatidică de 24 februarie când europenii s-au trezit în război. După acea zi, un întreg continent s-a ridicat în solidaritate. Străzile noastre s-au umplut de steaguri europene, şcolile noastre s-au umplut de copii ucraineni”, a spus Ursula von der Leyen în discursul său.

Preşedinta Comisiei Europene a precizat că din acel moment UE s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor.

„Imediat ce trupele ruseşti au trecut frontiera Ucrainei, răspunsul nostru a fost puternic, hotărât şi imediat, şi cred că putem fi mândri de acest lucru. Am reuşit să regăsim puterea interioară a Europei şi vom avea nevoie de ea, pentru că timpurile care ne stau în faţă nu sunt uşoare.

Citește și: Una dintre cele mai mari școli profesionale din Harghita, se modernizează cu bani europeni. Proiectul are întârzieri majore

Miza este foarte mare, nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă şi întreaga lume. Vom fi încercaţi de cei care vor să exploateze orice fel de diviziune între noi. E un război în energie, în economie, împotriva viitorului nostru, e vorba de autocraţia care se luptă cu democraţia. Dacă găsim solidaritatea necesară, Putin va eşua, iar Ucraina şi Europa vor izbândi”, a declarat Ursula von der Leyen.

„Astăzi, curajul are un nume. Acest nume este Ucraina. Curajul are un chip. Acest chip este cel al tuturor bărbaţilor şi femeilor din Ucraina care rezistă în faţa Rusiei”, a mai spus Preşedinta Comisiei Europene.

„Îmi amintesc momentul în care Olena Zelenska s-a adunat împreună cu părinţii copiilor ucişi în Ucraina. Am văzut-o pe prima doamnă conducând acest cortegiu de părinţi îndureraţi, care au agăţat clopoţei pe crengile copacilor. (…) Draga mea Olena Zelenska, a fost nevoie de curaj pentru a rezista cruzimii lui Putin, dar aţi rezistat, s-a ridicat o naţiune de eroi”, a mai spus Von der Leyen.

Citiți discursul integral al preşedintei Comisiei Europene AICI.

Citește și: EXCLUSIV Cui aparțin firmele de consultanță care s-au îmbogățit din actele pentru proiecte PNRR

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Comisia Europeană)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Exceptional discursul doamnei von der Leyen .Practic toate temele de mare importanta si modul lor de rezolvare , viitoare ,ne sunt aduse in fata .Suntem cu totii parte a Istoriei si vedem cum se faureste chiar sub ochii nostri .Am avut inimaginabila ocazie de a vedea caderea URSS ,formarea Uniunii Europene si acum avem sansa sa vedem , dupa 32 de ani , aparitia unui nou efort ce ne va duce catre marirea numarului de natiuni ce apartin UE ,concomitent cu o posibila dezintegrare , deja anunta cu ceva vreme in urma, de doamna der Leyen , a federatiei Rusiei .Dupa cum vedem sumele uriase de bani , oferite pentru dezvoltare , isi vor face si ele datoria . Deja ,prin vocea doamnei der Leyen ,UE preia intrega jurizdictie pe segmentul economic , social si politic in paralel cu efortul NATO de a prelua intrega decizie militara .Pentru cine are o imagine de ansamblu a ceea ce se intimpla , chiar acum , nu putem decit achiesa la toate aceste decizii ce unesc si mai mult nu numai natiunile din Europa ci si toate tarile democratice si aliatii lor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...