Polițista anticorupție reținută la Neamț invocă implicarea „mafiei lemnului” în cazul său

Data:

Polițista anticorupție reținută la Neamț, Oana Geanina Golodin, cu grad de comisar șef și avertizor în interes public din anul 2020, a petrecut o noapte în arestul poliției, fiind reținută de colegii de la Neamț.

Ea este cercetată sub control judiciar sub acuzația că ar fi circulat cu mașina având permisul suspendat și susține că acest dosar este întocmit în urma presiunilor afaceriștilor din „mafia lemnului”.

Printr-o adresă, a cerut Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) să-i comunice o copie a procesului verbal „privind pretinsa contravenție rutieră care ar fi determinat suspendarea dreptului meu de a conduce autoturismul”, se arată în cererea Geaninei Golodin către MAI.

Ea mai susține că nu este în posesia acestuia și astfel nu-l poate contesta. „Sub pretextul ca aș fi condus cu permisul suspendat, în lipsa comunicării procesulu-verbal de pretinsa contravenție, a fost înscenat un dosar penal si, ca urmare, azi, 05.02.2024 am fost reținută de un polițist de la IPJ Neamț unde îmi desfasor activitatea”, mai arată comisarul șef în memoriul înaintat MAI.

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Vrea preluarea cazului la Parchetul General

Polițista a mai cerut preluarea dosarului său de către Parchetul General deoarece nu are încredere în organele de anchetă locale după ce a „semnalat o serie de încălcări ale legii de către persoane cu responsabilități judiciare din Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț și IPJ Neamț pe lângă care își desfasoară activitatea și structura anticorupție pentru care lucrez”, se mai arată în sesizare.

Golodin apreciază că aceste șicane din partea colegilor vin după ce a reclamat nereguli constatate la nivelul autorității locale, mafia lemnului exploatat ilegal fiind cea direct interesată să fie înlăturată din funcție.

În decembrie anul trecut, deşi avea permisul de conducere suspendat, Gianina Golodin a fost prinsă la volan, în apropierea locului de muncă şi i s-a întocmit dosar penal. Ea ar fi ignorat acest lucru, iar anchetatorii susțin că a condus de mai multe ori un autoturism prin oraş.

Polițista de la Anticorupţie mai este cercetată şi într-un alt dosar, aflat în lucru, de mai bine de 3 ani, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Acuzaţia adusă este divulgarea de informaţii nedestinate publicităţii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related