Olguța Vasilescu vrea comasarea alegerilor să nu pună votanții „pe drumuri de 3 ori în timpul iernii”. Scrutinurile ar fi fost în septembrie și noiembrie

Data:

Olguța Vasilescu vrea comasarea alegerilor, pentru că ar fi prea obositor pentru români și aceștia ar risca să răcească, dacă ies de trei ori la vot „în timpul iernii”.

Liderii PSD și PNL vor lua joi decizia finală privind eventuala comasare a alegerilor locale și europarlamentare, au declarat pentru G4Media surse liberale. Social-democrații iau în calcul inclusiv ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc în același timp cu alegerile parlamentare.

Întrebată despre acest scenariu, într-un interviu acordat Digi24, primarul Craiovei a susținut că pentru ea „dacă mâine sunt alegerile sau dacă sunt peste un an de zile”.

„Dar eu nu știu de ce tot vorbim de alegeri anticipate în iunie când dintotdeauna alegerile locale au fost în timpul verii. Într-un singur an nu au fost în timpul verii, în 2020, pentru că era pandemie. Nu-i normal să ne întoarcem la ce a fost înainte?

Adică nu înțeleg de unde sunt discuțiile astea. Plus că a chema cetățenii la vot de patru ori într-un an e foarte complicat.

Uitați-vă pe statistica din ultimele alegeri – câți cetățeni s-au prezentat la vot. Gândiți-vă ce înseamnă patru cicluri de alegeri. În primul rând că este un an ratat politic pentru că nimeni nu va mai face nimic, adică toată lumea se va concentra asupra alegerilor”, a răspuns Lia Olguța Vasilescu.

Olguța Vasilescu vrea comasarea alegerilor de teama iernii din toamnă

Primărița a fost întrebată și despre varianta comasăii alegerilor prezidențiale cu parlamentarele.

Da, este o idee bună pentru că asta nu înseamnă să pui cetățenii pe drumuri de trei ori în timpul iernii. Poți să comasezi prezidențialele cu unul dintre cele două tururi de alegeri”, a justificat Lia Olguța Vasilescu decizia PSD și PNL de a renunța la patru tururi de alegeri.

Argumentul primarului Craiovei este unul fals, pentru că, dacă s-ar rămâne la scenariul inițial, alegerile locale ar avea loc în septembrie, alegerile prezidențiale în noiembrie și cele parlamentare la începutul lui decembrie.

Așadar, departe de iarna despre care vorbește Lia Olguța Vasilescu.

Citiți și: Comasați alegerile, dar nu mințiți că o faceți pentru noi

Comasarea alegerilor, aproape decisă

Președinții PSD și PNL au agreat deja comasarea alegerilor, dar o decizie finală va fi luată în urma ședinței de coaliție.

Nu e clar în acest moment dacă eventuala comasare a alegerilor va fi discutată la pachet cu alte decizii politice, așa cum a cerut public Marcel Ciolacu.

Partidele de opoziție au criticat intenția PSD și PNL de a comasa cele două rânduri de alegeri în data de 9 iunie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...