Polițiștii locali păzesc „Sfântul Mormânt” din Craiova

Data:

Polițiștii locali păzesc cu rândul „Sfântul Mormânt” din Craiova, amplasat de administrația locală în Parcul „Nicolae Romanescu”. Angajații Poliției Locale păzesc elementele de butaforie amplasate pentru Târgul de Paște.

Deocamdată, doar decorul care înfățișează mormântul din piatră unde a fost depus trupul lui Isus, care a înviat după trei zile. Urmează probabil s-o păzească și pe Albă ca Zăpada și căsuțele piticilor.

Paza este asigurată în trei schimburi, 24 din 24 de ore, și se face neoficial. Asta pentru că poliția locală nu are asemenea atribuții, cu atât mai puțin funcționarii de la Ordine Publică.

Treaba lor este să acționeze pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea ordinii, liniștii și siguranței publice pe raza orașului Craiova. Cu alte cuvinte, să patruleze, ca să să observe și să descurajeze abaterile și infracțiunile sau să le sancționeze, când e cazul.

Citește și: Listele uriașe de semnături pentru candidați, un obstacol anti-democratic. Țările UE au praguri simbolice

Polițiștii locali păzesc „Sfântul Mormânt” din Craiova

Însă, cum am mai arătat, au fost și sunt și alte situații în care ai noștri păzesc afișele electorale, statuile realizate în cadrul taberelor de sculptură „Drumuri Brâncușiene” cărora administrația nu le-a găsit un loc de expunere și le-a depozitat în Parcul Tineretului, au făcut pază la blocurile începute în Cartierul Chinezesc, iar de anul trecut în „fișa postului” le-a fost impusă și fântâna arteziană de la Piața Mare.

Funcționarii sunt detașați de la Serviciile de Ordine Publică din cartiere, în condițiile în care – anunța primarul Olguța Vasilescu după evenimentele șocante petrecute anul trecut în Grădina Botanică – doar 12 echipaje de poliție locală sunt disponibile, zilnic, în Craiova, pentru patrulare.

Continuarea, în Stiricraiova.ro

Citește și: Septimiu Pârvu (EFOR): România are cele mai grele condiții din UE pentru participarea la alegerile europarlamentare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related