Potretul lui Șoșoacă, făcut de Le Figaro: „Vulgară, agresivă, brutală”

Data:

Potretul lui Șoșoacă, făcut de Le Figaro: vulgară, agresivă, stridentă, brutală. Aşa o descrie Le Figaro pe senatoarea Şoşoacă.

Publicaţia remarcă faptul că aceasta a crescut în sondaje şi se află pe locul trei, unde a ajuns agitând hărţi cu o „Românie Mare” extinsă în Bulgaria, Moldova sau Ungaria, o revendicare naţionalistă care îşi are originea în perioada interbelică.

„Forţele de ordine ucrainene atacă preoţi români! Unde este Guvernul de la Bucureşti? Zelenski, ticălosule, lasă-i pe români în pace! Ciolacu [numele de familie al premierului român, n.r.], daţi bani acestor blestemaţi de ucraineni? Trădătorule!

Îţi vinzi neamul, minţi poporul român la televizor, manipulezi opinia publică, mincinosule! Perversule! Iuda! Ucraineni, nu vă atingeţi de români şi de credinţa noastră! NATO, UE, SUA, îi apăraţi pe nenorociţii ăştia? Pe aceşti criminali? Nenorociţi! Opriţi masacrul românilor din Ucraina! Daţi-ne teritoriile înapoi!”

Citește și 314 milioane de lei la bugetul de stat pentru 5 partide

În aceşti termeni s-a exprimat senatoarea română Diana Şoşoacă pe 9 noiembrie pe Facebook. Discursul său ar putea părea unul derizoriu dacă senatoarea nu ar apărea pe locul trei în sondajele pentru alegerile prezidenţiale care vor avea loc în noiembrie 2024.

Cu siguranţă, Diana Şoşoacă este încă foarte departe de a se muta în palatul prezidenţial Cotroceni din Bucureşti, scrie cunoscuta publicaţie franceză.

Le Figaro mai remarcă însă faptul că apariţia ei pe locul trei în sondajele de opinie nu este de neglijat, întrucât senatoarea zguduie scena politică românească.

„Vulgară, agresivă, insultând şi vociferând, injurioasă, brutală, demagogă, epitetele nu sunt suficinte să califice stilul acestei candidate, care cântă refrenul clasic al divizării poporului într-o ţară în care social-democraţii şi liberalii îşi împart puterea după lovitura de stat care a înlăturat regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu în 1989″, continuă autorul articolului.

Urcare spectaculoasă în sondaje a lui Șoșoacă. Pe locul 3, după Geoană și Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Urcare spectaculoasă în sondaje a lui Șoșoacă. Pe locul 3, după Geoană și Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Diana Şoşoacă nu poate fi însă redusă la acest refren populist foarte nemelodios, pentru că ea apără o viziune politică şi chiar geopolitică limpede şi clară. (…) Suveranistă în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, visceral antiamericană, ea se uită spre Rusia, pe care o asigură de „neutralitatea” sa în contextul războiului din Ucraina, o ţară vecină despre care îşi imaginează că o implozie ar putea aduce beneficii unei Românii extinse, se mai arată în articol.

Mai multe în The Epochtimes Romania.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar,...