Interceptări: Dumitru Buzatu plănuia să fugă cu amanta în Ecuador: „Rezolv eu de la distanță” (Aktual24)

Data:

Interceptări: Dumitru Buzatu plănuia să fugă cu amanta în Ecuador: „Rezolv eu de la distanță”. In rechizitoriul DNA de trimitere in judecata a lui Dumitru Buzatu se arata cum baronul PSD i-a promis secretarei sale, Ana Maria Obreja, ca o va lua in Ecuador cu el, daca „reuseste” sa isi rezolve problemele penale. 

Procurorii DNA mentioneaza ca Buzatu le transmitea ordine PSD-istilor din Vaslui prin intermediul Anei Maria Obreja. Presa din Vaslui a subliniat ca Obreja este amanta lui Buzatu. „Din convorbirile pe care Buzatu Dumitru le are cu martora Obreja Ana-Maria se observa clar ca acesta traseaza prin intermediul acesteia sarcini martorilor si factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui. Totodata Buzatu Dumitru ii propune martorei ca in cazul in care va fi eliberat sa plece impreuna in Ecuador ‘Daca reusesc sa…(neinteligibil mergem pana in Ecuador! Va iau si pe voi!)’”, se arata in referat.

Citește și Posibil focar de gripă aviară: 22 de lebede moarte, găsite pe un lac din Deltă

Si din rechizitoriu rezulta ca Buzatu avea o relatie foarte apropiata cu Ana Maria Obreja:

OBREJA Ana Maria: – A cui e geanta aceea, Nelu? Ah?
BUZATU Dumitru: – E geanta mea! (neinteligibil)
OBREJA Ana Maria: – (neinteligibil)
BUZATU Dumitru: – .. te doare capul?
OBREJA Ana Maria: – Si ce tipati asa? V-a mai adus unul o geanta!

„In ceea ce-l priveste pe inculpatul BUZATU Dumitru se observa ca martorii audiati manifesta un puternic sentiment de temere fata de inculpat, fiindu-le teama sa-i rosteasca numele si preferand sa-l individualizeze sub diferite functii pe care le-a ocupat( presedintele CJ Vaslui, ordonatorul principal de credite). Inculpatul Buzatu Dumitru care se afla in custodia CRAP Iasi, a luat legatura cu mai multi martori audiati in prezenta cauza si le-a promis ca va afla cine ‘a montat aceasta smecherie’, dovedind un puternic sentiment de razbunare.

Citește și Potretul lui Șoșoacă, făcut de Le Figaro: „Vulgară, agresivă, brutală”

Se observa ca cea mai aspra masura preventiva nu il opreste pe inculpatul Buzatu Dumitru de a influenta martorii si de a a-si exercita in continuare atributiile de presedinte a CJ Vaslui din CRAP Iasi, deoarece traseaza sarcini tuturor primarilor si factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui. In prezent inculpatul Buzatu Dumitru nu manifesta o atitudine de indreptare a comportamentului infractional, acestuia parandu-i rau ca nu a fost atent pentru a nu putea fi tras la raspundere penala ‘pai bineinteles ca asta este facuta intentionat, toata povestea asta in raport cu toata chestiunea aceasta, dar…asta e. Daca eu n-am fost atent, trebuia sa fiu atent, asta-i! Doar stiam lucrurile astea ca de ani de zile urmaresc chestiunea aceasta si…’.

Aprofundează chineza”, a spus fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Corneliu Bichineţ, într-o conferinţă de presă
Aprofundează chineza”, a spus fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Corneliu Bichineţ, într-o conferinţă de presă

Totodata Buzatu Dumitru reitereaza faptul ca va avea aceeasi atitudine si ca tragerea la raspundere penala pentru infractiunea pentru care este cercetat nu-l va schimba ‘eu voi continua in felul acesta pana la sfarsitul vietii mele ca nu am sa-mi schimb eu natura mea acuma din cauza ca-s multi nebuni pe lumea asta! In sfarsit!….Dar n-o sa ma opresc eu din cauza asta!’ Inculpatul Buzatu Dumitru este foarte increzator in influenta pe care o are asupra martorilor, asupra factorilor decidenti din administratia locala a jud. Vaslui afirmand ca ‘Lasa ca le rezolv eu de la distanta chiar, dar le rezolv eu cu dansii’”, se mai afirma in referat. Mai multe aflați din publicația Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar,...