Poveste de succes: Georgian Cîmpeanu, noua senzație a kickboxului Italiei. Campion mondial de 4 ori și național de 19 ori

Data:

Italia l-a adoptat de la 5 ani, iar el și-a văzut visul împlinit. Georgian Cîmpeanu este un celebru campion mondial de kickboxing născut la Focșani, în România, mutat în Italia împreună cu familia de la vârsta de 5 ani.

Pasionat de arte marțiale din copilărie, dar și înzestrat cu un talent moștenit din familie – bunicul său este regretatul antrenor de judo Aurel Cîmpeanu, în memoria căruia este organizat în fiecare an în România un turneu internațional de judo – Georgian a reușit, prin pasiune, dedicație, mult efort și disciplină, să ducă acest talent către performanțe internaționale: a fost campion mondial la kickboxing de patru ori, campion european și campion italian de 19 ori, a scris Ambasada României în Italia.

Citește și VIDEO Au trecut 29 de ani de la cel mai frumos gol al României la Cupa Mondială

Dintr-un articol al cotidianului Corriere della Sera dedicat sportivului de origini române, aflăm că din 53 de meciuri, a înregistrat 47 de victorii. La nivel mondial, în 2010, a câștigat o medalie de aur, categoria juniori la Light Contact.

În 2013, Cîmpeanu a câștigat aurul ca senior la Light Contact și în 2017 titlul de campion mondial amator Wako la Low Kick, obținând al patrulea titlu mondial în 2019 în Franța. Deși este foarte cunoscut în Italia și pe plan internațional, Georgian își dorește ca povestea sa să fie cunoscută și în România., mai precizează Ambasada.

Sursa foto – Ambasada României la Roma

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related