Prădător sexual la unul dintre cele mai prestigioase licee din România. Elevul care a comis orori, primit la școală nestingherit

Data:

Orori fără precedent au fost comise de un elev de la unul dintre cele mai prestigioase licee din România: Colegiul Național din Iași. Toți minorii implicați provin din familii de intelectuali. În timp ce era în clasa a X-a, elevul, în trecut participant la olimpiade și concursuri naționale, a fost acuzat de pornografie infantilă, șantaj, viol în formă continuată și agresiune sexuală.

Din clasa a IX-a, elevul terorizase doi minori: îi viola, îi bătea, îi filma și, apoi, îi șantaja pentru bani. Unele fapte au avut loc în toaleta unei școli și a unui restaurant de fițe din centrul Iașului!

Reținut, în septembrie 2021, pentru o zi, băiatul a stat în arest la domiciliu timp de 1 an și 5 luni, dar judecătorii i-au permis ca în această perioadă să meargă la școală și la antrenamentele de baschet.

Citește și: Procesul torționarilor lui Gheorghe Ursu, aproape de final. Mărturii din dosarul torționarilor

Familia l-a apărat cu înverșunare: a cerut ștergerea unuia articol publicat de un ziar local despre caz și, apoi, l-a dat în judecată pe jurnalist pentru a primi daune morale.

Săptămâna trecută, Tribunalul Iași l-a condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare într-un centru de detenție pentru minori, din această condamnare urmând să fie scăzuți cei 1 an și 5 luni de arest la domiciliu. Decizia poate fi atacată cu apel.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Fotografie generică Sursa: parintiicerschimbare.ro

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patru orășele italiene, mai puțin cunoscute, de vizitat în această primăvară

Patru orășele italiene, mai puțin cunoscute, de vizitat în...

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...