Prefectul Bistriței Năsăud și-a cerut eliberarea din funcție, după acuzații de abuz în serviciu

Data:

Într-o postare pe Facebook, Prefectul Mica Oprea anunță că a cerut eliberarea din funcția publică începând cu data de 1 februarie 2023, aceasta se află în concediu de odihnă, după ce mai mulți funcționari din cadrul Instituției Prefectului i-au adus acuze privind comportamente abuzive și au sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Mica Oprea a transmis că : „Astăzi, 13 ianuarie 2023, am luat decizia de a solicita eliberarea din funcția de Prefect al Județului Bistrița-Năsăud începând cu data de 1 Februarie. În întreaga mea carieră profesională am avut ca prioritate cetățeanul și interesul lui. Cred în reformă, în modernizarea sistemului public, în responsabilitate și implicare totală din partea fiecărui angajat în sistemul public față de cetățenii care contribuie la bugetul de stat.

Munca la stat, făcută cu responsabilitate, înseamnă corectitudine și implicare 100%. Cine nu are aceste calități și pune interesul personal deasupra celui colectiv, nu se poate afla în slujba oamenilor cu adevărat.

Mulțumesc pentru colaborarea instituțională tuturor celor cu care am muncit în această perioadă și în primul rând, cetățenilor județului Bistrița-Năsăud. Dumnezeu să ne ajute fiecăruia așa cum gândim și facem!”

Conform bistriteanul.ro, mai mulți angajați ai prefecturii Bistrița-Năsăud au depus un memoriu la CNCD, dar și la ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, prin care reclamă că: „Doamna Mica Oprea, în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud a manifestat încă de la instalarea în funcție o atitudine ostilă față de toți angajații, fie cunoscuți din perioada lucrată anterior în instituție, fie necunoscuți. În perioada imediat următoare depunerii jurământului în vederea exercitării demnității publice de prefect al județului Bistrița-Năsăud, doamna Mica Oprea și-a exprimat verbal intenția de a se răzbuna pe toți pe care i-a considerat responsabili de pierderea calității de subprefect al județului în anul 2009, cităm: „voi ați rămas și eu a trebuit să plec, acum veți pleca voi”. „Eu am venit aici să mă răzbun. S-a făcut o reparație istorică după ce am fost dată afară în 2009. Niciunul nu mi-a liat partea atunci”, precizează funcționarii în memoriu.

Începând din luna decembrie 2022, fostul prefect al județului Ovidiu Frenț a lansat acuzații grave la adresa prefectului Mica Oprea, acestea fiind făcute publice chiar cu ocazia comemorării Zilei Victoriei Revoluției Române și a Libertății. Ovidiu Frenț a cerut atunci demisia de onoare a prefectului Mica Oprea.

Conform protocolului coaliției PSD-PNL, postul de prefect al județului Bistrița-Năsăud revine PSD, iar PNL are un subprefect, urmează așadar să vedem pe cine va desemna PSD Bistrița-Năsăud să ocupe postul de prefect pentru o perioadă relativ scurtă, practic până în luna mai 2023, când ar urma să se facă rocada, scrie Săptămâna Online.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...