Președintele României va avea cuvântul decisiv în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării dacă nu există consens – proiect legislativ

Data:

Președintele României va avea cuvântul decisiv în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării dacă nu se realizează consens, potrivit unui proiect de lege pentru funcționarea CSA aflat în dezbaterea coaliției de guvernare și consultat de G4Media.

Este o modificare majoră față de actuala lege a CSAT, care prevede doar că ”CSAT adopta hotărâri prin consens”. Modificarea ar putea avea ca scop deblocarea unor decizii în CSAT, mai ales în cazul unor coabitări politice între un președinte de o anumită culoare și un guvern de altă orientare.

Cazuri de dispute și blocaje în CSAT pe subiecte majore s-au înregistrat atât în mandatul președintelui Traian Băsescu, confruntat cu un guvern PNL condus de Călin Popescu Tăriceanu, cât și în mandatul președintelui Klaus Iohannis, care a avut opoziție în CSAT din partea miniștrilor controlați de Liviu Dragnea.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Aproape toate domeniile de activitate, incluse în categoria potențialelor amenințări la securitatea națională, printr-un proiect de lege

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...