Primăria Alba Iulia cumpără biciclete electrice inteligente și terminale de bike sharing. Unde vor fi amplasate și cât vor costa

Data:

Primăria Alba Iulia cumpără 240 de biciclete electrice inteligente și 12 terminale de bike sharing, pentru proiectul de mobilitate – lotul II. Acestea urmează să fie amplasate pe bulevardele Încoronării, Revoluției 1989 și Republicii și pe strada Gheorghe Pop de Băsești. Valoarea investiției se ridică la peste 5,1 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 8 iunie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea și punerea în funcțiune a echipamentelor și dotărilor pentru sistemul bike sharing prevăzut în cadrul proiectului: „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – Municipiul Alba Iulia, lotul II – loturile 1, 2 și 3”.

Potrivit documentației, bicicletele inteligente electrice vor putea fi închiriate dintr-o stație de bikesharing și returnate în alte stații sau chiar în apropierea unei stații dacă aceasta este ocupată. Acestea se vor putea returna și într-o zonă marcată pe hartă, fără a fi lăsate la o stație special amenajată – sistemul va dispune de geofencing (zonă de protecție).

Citește și: Universitățile, împotriva pseudoștiințelor. ULBS: Într-o societate marcată puternic de dezinformare și incultură, considerăm că nu avem de ce să pregătim așa-ziși „specialiști”

Pentru a putea închiria/debloca o bicicletă va fi necesară scanarea codului QR cu ajutorul aplicației mobile, atingerea computerului de bord a bicicletei cu o cartelă/smart card RFID sau închirierea prin intermediul aplicației aferentă terminalului.

Continuare în Alba24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: alba24.ro)

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...