Primăria care a făcut chetă pe Facebook a strâns banii pentru dotarea spitalului orășenesc

Data:

Primăria care a făcut chetă pe Facebook a strâns banii pentru dotarea spitalului orășenesc. Un proiect pentru dotarea Spitalului Orășenesc din Ștei depus în 2021 și aprobat în ultimele zile ale anului trecut poate fi dus la bun sfârșit chiar dacă Primăria n-a avut bani să pună cota de cofinanțare din bugetul local.

La apelul primarului, suma necesară, 840.000 lei, a fost strânsă din donații de la firme din Oradea și din alte localități bihorene, dar și de la persoane fizice, între care un bărbat stabilit în străinătate și un pensionar din Prahova.

Chetă pe Facebook

Așa cum BIHOREANUL relata la începutul lunii decembrie a anului trecut, primarul orașului Ștei, Iulian Balaj, lansase pe contul propriu de Facebook un apel pentru strângerea unei sume de 840.000 lei, reprezentând o zecime din valoarea totală de 8,36 milioane lei pentru dotarea spitalului în baza unui proiect pe care Primăria îl depusese la Ministerul Sănătății în anul 2021 și care a fost aprobat abia în noiembrie 2023, când bugetul local nu mai avea disponibilități, iar, din cauza intervalului de timp rămas până la finele anului, nici nu putea fi contractat un credit pentru a procura acești bani. „Cu ajutorul dumneavoastră, vrem să modernizăm spitalul nostru!”. Așa începea postarea făcută pe Facebook de primarul Iulian Balaj, înaintea minivacanței de Sfântul Andrei și de Ziua Națională, prin care cerea o sponsorizare de 843.000 lei, pentru „cofinanțarea cu 10% a unui proiect foarte important pentru întreaga zonă Ștei”.

Mulțumiri înainte de Revelion

Cu toate că strângerea sumei, de altfel considerabile, părea aproape imposibilă, în ultima zi a anului trecut, primarul a anunțat, tot pe Facebook, că orașul a reușit să facă rost de bani, aceștia intrându-i în conturi.

Citește și Combinatul ridicat în perioada ceaușistă care s-a întors în proprietatea statului

„Primăria Ștei a reușit să asigure cofinanțarea în valoare de 843.000 lei pentru proiectul de dotări cu aparatură medicală destinată Spitalului Orășenesc Ștei, prin programul „Asigurarea calității servicilor medicale”. (…) Mai mult de un sfert din acești bani de cofinanțare au fost donați de către sponsori în urma acțiunii de colectare de fonduri. Vă mulțumim tuturor celor care v-ați implicat în finalizarea acestui important proiect, prin donațiile dumneavoastră! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris Iulian Balaj.

56 de donatori

Contactat de BIHOREANUL, edilul a spus miercuri că în ultima zi a anului a reușit să facă demersurile birocratice pentru a vira banii în contul proiectului, după ce suma a fost donată de nu mai puțin de 56 de persoane juridice și fizice, nu doar din Bihor, dar și din țară, ba chiar și din străinătate. „Cea mai mare parte a banilor a fost donată de firme din Oradea și din alte localități din județ, dar am primit și donații de la persoane fizice. Un pensionar din Drajna, județul Prahova, a ținut să ne ofere 1.000 de lei, iar un bărbat plecat în străinătate ne-a donat 8.300 lei. Le suntem foarte recunoscători tuturor”, a spus primarul din Ștei. Mai multe puteți citi în publicația Bihoreanul.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related