Victimă a incendiului de la Ferma Dacilor: „Televizorul se încingea des” (Aktual24)

Data:

O victimă a incendiului de la Ferma Dacilor a povestit că televizorul se încingea des și că „un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”.

Referatul prin care se solicită arestarea lui Cornel Dinicu, consultat de aktual24.ro, conține și o declarație pe care una dintre victimele incendiului, Matei Ene, a dat-o în față procurorilor.

Minorul E.M.I, în vârstă de 16 ani, supraviețuitor al incendiului, la data audierii internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București, a declarat următoarele:

„Îmi amintesc că era ora 04.50 când dormeam cu fratele geamăn în camera 19. Prima camera de sus (15) era Petru cu Victor, după camerele 16, 17 erau Anca cu Adre, prietenii fiului lui Cornel, în camera 20 erau părinții mei. Precizez că toți eram la etaj cazați, din toți doar eu și mama mea am scăpăt. Toate camerele erau cu ieșire în hol.”

Citește și Despăgubiri de 40.000 euro pentru o tânără orbită de o petardă de Revelion

Victimă a incendiului de la Ferma Dacilor: Eu am deschis ușa și am ieșit, Luca trebuia să fie în spatele meu

„La ora 04.50, fratele meu a mers la toaletă și mi-a spus că a simțit miros de fum în cameră. M-am trezit și eu m-am uitat la ceas era 04.50, fratele meu a deschis ușa, moment în care a intrat un fum puternic din hol.

Fratele meu a început să țipe foarte tare, s-au trezit toți chiar și cei de la parter. Fratele meu doar țipa. Eu am observat doar fum pe hol, fără a vedea foc.

După strigătele fratelui meu s-a trezit și tatăl meu, care a scos-o pe mama mea afară, iar eu m-am dus în cameră și am luat telefonul.

Nu puteam respira deloc, era fumul foarte dens, m-am lăsat jos pentru a putea respira puțin, iar Luca mi-a zis ce să facem, eu i-am răspuns că trebuie să ieșim afară.

În momentele următoare l-am auzit pe tatăl meu care țipa de neputință. I-am auzit pe Petru și Victor care țipau de durere. l-am recunoscut, deoarece erau voci de copii.

Eu am deschis ușa și am ieșit, Luca trebuia să fie în spatele meu și nu știu de ce nu a ieșit cu mine. Pe hol era un fum foarte dens, m-am împiedicat de o persoană, cred că atunci m-am ars la mâini.

Bănuiesc că focul s-a pornit la etajul unde mă aflam, pentru că la parter nu era fum, iar persoanele cazate la parter au avut timp să se îmbrace și să iasă afară.

Am căzut de la etajul 1 pe scări, iar jos, în afara pensiunii, se afla mama mea. Cornel Dinicu, prietenul meu, mi-a spus că a luat o mască de gaze căasă urce la etaj, însă nu a reușit să salveze pe cineva din cauza fumului.”

Mai multe puteți afla din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Primăria Oradea a depus joi la Ministerul Energiei un...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...