Primăria Galați a notificat mai mulți cetățeni să-și demoleze garajele, apoi le-a transmis că nu e nevoie

Data:

Bun găsit în Galațiul situațiilor absurde, în care, pe 28 martie 2022, Primăria îi notifica pe titularii unor garaje să-și demoleze construcțiile în termen de 15 zile, iar pe 6 mai le transmitea că dispozițiile transmise anterior nu li se aplică. Motivul? Municipalitatea a descoperit între timp că, de fapt, garajele nu sunt pe terenul său! Iar contractele cu deținătorii respectivelor construcții provizorii erau reziliate din 2013… Acum zona arată ca după război, iar gălățenii stau cu autoturismele în praf și se întreabă dacă investiția promisă în locul garajelor pe care au apucat să le dărâme – locuri de parcare – se va materializa vreodată.

Dărâmături, resturi rămase din garajele demolate, gunoaie de tot felul, gropi umplute cu tencuială spartă și bucăți de materiale de construcție, munți de pământ și praf, mult praf, în care își fac siesta maidanezii cartierului. Acesta era peisajul din zona blocurilor C5, C6, C7 din Micro 20, unde am ajuns luni, 23 mai 2022, în urma unei sesizări primite la redacție. La capătul răbdării, gălățeanul Nicolae Isac le-a povestit jurnaliștilor ce s-a întâmplat.

„Acum şase săptămâni, a venit notificare de la Primărie să desființăm garajele în 15 zile. Noi am dărâmat garajele. Vreo 50! După ce le-am dărâmat, la vreo cinci-şase dintre vecini sau la mai mulţi le-a venit informare că nu trebuiau demolate garajele, că nu e pământul Primăriei. Am fost în audienţă la Primărie, m-au trimis de la Ana la Caiafa, că nu-s vinovaţi ei, că nu trebuiau dărâmate garajele! Şi la noi, aici, e ca în Ucraina. Dărâmături, gropi, ba au mai și depozitat materiale de construcţie, pământ, iar maşinile se prăfuiesc afară!”, a reclamat gălățeanul.

Citește articolul integral pe Viata-libera.ro

Citește și: O femeie din Iași a anunţat la 112 că a fost tâlhărită sub ameninţarea pistolului, iar poliţiştii s-au bâlbâit jumătate de oră neştiind ce să facă

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...