VIDEO Primăria Ploiești a sărbătorit 520 de ani de atestare a orașului cu tot atâtea porții de shaorma

Data:

Primăria Ploiești a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că a marcat cei 520 de ani de atestare documentară a Ploieștiului printr-o shaorma gigant, care a fost împărțită în 520 de porții gratuite.

„Deoarece anul acesta se împlinesc 520 de ani de atestare documentară a Ploieștiului, primii 520 de ploieșteni au putut degusta gratuit din savurosul preparat culinar.

Delicioasa shaorma a fost pregătită de o echipă de bucătari, coordonată de chef Escoffier Ianoș Krajnik, ajutat de chef Escoffier Gabriela Stănculescu, de la Tizz on Wheels, cu sprijinul AYT Grup.

La realizarea shaormei gigant au fost folosite cantități impresionante de produse specifice, respectiv: 100 kg de carne, 50 kg varză, 50 kg cartofi, 50 kg ceapă, 50 kg castraveți, 50 sosuri speciale și aproximativ 6 kg de mirodenii.

Shaorma gigant a măsurat 125 de metri lungime. Surpriza culinară a fost savurată pe deplin de participanți!”, au scris reprezentanții Primăriei pe pagina de Facebook.

Citește și: Volodimir Zelenski spune că Bahmutul este complet distrus, însă nu a fost cucerit de ruși

Shaorma de 356 de kilograme

Într-un mesaj anterior, Primăria Ploiești a scris că „marcăm, anul acesta, 520 de ani de atestare documentară a Ploieștiului. Prilej de sărbătoare pentru toți cei care trăiesc și aparțin acestui loc, încărcat se semnificație. Municipalitatea ploieșteană a inclus, în Zilele Municipiului Ploiești 2023, o surpriză care, suntem convinși, va fi pe placul și, mai ales pe gustul celor care sunt invitați s-o savureze – o shaorma gigant, de 125 m, pentru care au fost necesare 100 kg de carne, 50 kg varză, 50 kg cartofi, 50 kg ceapă, 50 kg castraveți, 50 sosuri speciale și aproximativ 6 kg de mirodenii.

Din delicioasa shaorma, care va fi pregătită de o echipă de bucătari, coordonată de chef Escoffier Ianoș Krajnik ajutat de chef Escoffier Gabriela Stănculescu, 520 de porții vor fi distribuite, gratuit, ploieștenilor”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: observatorulph.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...

Florin Piersic a fost operat. Starea actorului este stabilă

Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de...