Primăria Timişoara cere în instanţă recuperarea unei clădiri, intrată în proprietatea unui privat prin acte false

Data:

Primăria Timişoara a depus o acţiune în instanţă împotriva actualilor proprietari ai unui imobil din zona centrală a oraşului, pe care l-au dobândit prin fals în acte, administraţia locală solicitând restituirea clădirii, a anunţat marţi primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

În imobilul aflat în litigiu a funcţionat mai multe decenii o grădiniţă de stat cu program prelungit, iar în 2002 a fost înstrăinat, în baza unor documente false.

Edilul spune că în urma unei cercetări penale începute în 2013, s-a stabilit că imobilul „a fost dobândit ilegal de unele persoane care au depus în instanţă acte false”.

” Azi am dat în judecată un celebru clan din oraș și am cerut în instanță restituirea unui imobil istoric de pe bulevardul Mihai Viteazu, unde a funcționat ani de zile o grădiniță. În anii 2000, clădirea a ajuns prin falsuri în acte în mâna unor persoane private și apoi a urmat o cascadă de vânzări a vilei, trecând de la un proprietar la altul. În urma unei cercetări penale s-a demonstrat că au intrat în posesia clădirii prin acte false și avem o sentință definitivă a Curții de Apel care confirmă hoția. Această acțiune face parte din lupta noastră de recuperare a patrimoniului care a aparținut la un moment dat orașului și care prin mijloace dubioase și profund ilegale a ajuns în posesia unor clanuri. Acum, nu mai închidem ochii. Ne luptăm să îndreptăm ce se mai poate îndrepta. Știu că e o bătălie care va dura ani de zile, dar sunt încrezător că vom reuși să aducem înapoi în patrimoniul orașului clădiri și terenuri care sunt ale comunității”, a declarat primarul Dominic Fritz.

La începutul acestui an, Curtea de Apel a constatat că în anul 2002 imobilul a ajuns ilegal în proprietatea unei persoane, care a depus în instanţă un act falsificat de vânzare – cumpărare din anul 1950. În consecinţă, instanţa a decis că deşi după anul 2002 clădirea a fost vândută în cascadă altor persoane, niciunul dintre cumpărători nu a fost de bună-credinţă.

Citește și: Universitățile din Franța îi cer lui Cîmpeanu să se retragă de la președinția Agenției Universitare a Francofoniei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...