Primarul care a încasat spor pentru proiecte cu bani europeni, deși în comuna sa nu existau astfel de proiecte

Data:

Fostul primar al comunei Mogoșești a încasat ani de zile un spor pentru gestionarea de proiecte cu finanțare europeană, deși în localitate nu existau astfel de proiecte. Un control al Camerei de Conturi a obligat primăria să recupereze banii.

În iulie 2021, inspectorii Camerei de Conturi au constatat că Ștefan Maftei încasa din noiembrie 2018 un spor de 15%, pentru implementarea de proiecte de investiții finanțate din foduri europene. Plata începuse odată cu demararea în octombrie 2018, a procedurilor de organizare a licitațiilor de atribuire în cadrul unui proiect derulat prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Invcestițiilor Rurale. Proiectul nu mai ajunsese să fie însă și pus în practică. Cu toate acestea, Maftei continuare să primească sporul de 15%, totalizând o sumă totală de 37.142 lei. Inspectorii financiari solicitaseră primăriei Mogoșești să facă demersurile necesare pentru recuperarea acestor bani.

Citește și Motivare ÎCCJ: Gheorghe Ursu nu a fost disident, Securitatea nu era în conflict cu populația în 1985

În analiza dosarului, magistrații Judecătoriei au constatat în primul rând că raportul de control nu fusese contestat de primarul Maftei. Prin aceasta, el se declarase practic de acord cu concluziile trase de inspectori. Or, cum cel care plătește fără a datora are dreptul la restituire, primăria Mogoșești era îndreptățită să primească înapoi banii plătiți. Judecătorii l-au obligat pe Maftei să returneze sporul de 37.142 lei, la care se vor adăuga 5.731 lei, cu titlu de penalități. Sentința a fost contestată de Maftei, dosarul intrând marți pe rolul Curții de Apel, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...