Tânăr bătut cu bestialitate de polițiști, într-un centru educativ pentru deținuți

Data:

Un tânăr a fost snopit în bătaie de gardieni, la un centru pentru delicvenții minori din Buziaș. În urma imaginilor revoltătoare, conducerea centrului „educativ” a fost demisă.

Centrul Educativ Buziaș este destinat „resocializării minorilor și tinerilor, care au săvârşit fapte penale” şi cărora li s-a aplicat „măsura educativă a internării într-un centru de reeducare”, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al instituției. În spațiul public au apărut imagini în care un tânăr este bătut cu bestialitate de polițiști, fiind trântit la pământ și snopit în bătaiel. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu doar câteva zile.

Imaginile „greu de privit”, cu un puternic impact emoțional, au fost publicate de ministrul Justiției Alina Gorghiu, pe pagina oficială de Facebook

Citește și Două centre de îngrijire din Bistrița-Năsăud funcționează fără licență. Cum e posibil?

Ministrul a anunțat, joi, că a demis conducerea centrului educativ pentru minori de la Buziaș și a depus denunț penal după ce imaginile au apărut în spațiul public. „Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri – sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg polițiștii din acest centru să își exercite atribuțiile”, a scris Alina Gorghiu. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...