Primarul Chirica și fostul viceprimar Harabagiu, presiuni pe martorul-cheie în dosarul Blocului Flux, construit ilegal

Data:

Conform probelor furnizate de DNA în Dosarul Flux, ajuns în instanță, Gabriel Ghergheșanu a fost trimis personal de către primarul Iașului, Mihai Chirica (foto), să se ocupe de „lucrarea delicată” cu edificarea Blocului Flux de la Doi Băieți. Pentru că primarul a greșit adresa, Ghergheșanu îi dădea disperat mesaje, în octombrie 2018, să-l întrebe unde este imobilul. Mesajele au fost găsite de DNA în telefonul inspectorului, fiind autentificate electronic.

Chirica nu a răspuns, dar când s-a întors la Primărie funcționarul a fost chemat de către Gabriel Harabagiu, care i-a dat adresa exactă – Vasile Lupu 95G – și i-a spus că urmează să se vadă cu Tudor Cheșcu.

„Toată lumea de la Urbanism știa povestea cu blocul Flux”, spune Gabriel Ghergheșanu. Inițial s-au bazat pe el să rezolve cazul, apoi, când inspectorul a început să povestească anchetatorilor ce știe, au început presiunile.

Absurd: în timpul anchetei, Gabriel Harabagiu a depus la DNA o înregistrare video cu Gheorgheșanu beat, încercând să discrediteze martorul. „Nu este de încredere, ne dușmănește, nu-l ascultați”, au transmis Chirica și Harabagiu. Ghergheșanu a semnat acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Vasele ceramice de la Horezu, la modă în întreaga lume. Cumpărate de decoratori celebri

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta copiii și adulții cu dizabilități | Bihoreanul

O tânără din Oradea folosește muzicoterapia pentru a ajuta...

Copil accidentat într-un parc cu lucrări de mântuială | Gazeta de Stâlpeni

Copil accidentat într-un parc, inaugurat cu mai puțin de...

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani | Monitorul de Botoșani

Un singur candidat la primărie într-o comună din Botoșani,...