Primul Campionat de Sex din lume, o minciună care s-a viralizat ca „știre” reală

Data:

Un anunț bizar a luat cu asalt internetul în ultima săptămână: Suedia va găzdui zilele acestea primul Campionat de Sex din lume. Informația a făcut furori pe rețelele sociale și a stârnit curiozitatea tuturor internauților. După ce a devenit una dintre cele mai citite știri din ultima perioadă, concursul „european” de sex s-a dovedit a fi un fake news.

În mediul online, în ultimele zile, a circulat intens o știre potrivit căreia Suedia recunoaște în mod oficial sexul ca sport și va găzdui, începând de joi, la Göteborg, prima ediție a Campionatului European de Sex. Informațiile au fost preluate de site-uri de știri din toată lumea și distribuite masiv pe toate rețelele sociale. Știrea prezenta un eveniment organizat de Federația Suedeză de Sex care s-ar întinde pe parcursul mai multor săptămâni, cu probe de câte 6 ore în fiecare zi, potrivit Deutsche Welle.

De asemenea, era precizat faptul că participanții vor avea la dispoziție o oră pentru a duce la bun sfârșit probele concursului, iar câștigătorii vor fi deciși printr-o jurizare mixtă: note acordate de juriu și de public.

Concurenții ar fi avut de trecut 16 probe: seducţie, preludiu, masajul diferitelor părţi ale corpului, masajul zonelor erogene, sex oral, penetrare, rezistenţă, aspect, performanţă în postură, performanţă artistică şi schimb de posturi, rezistenţa şi numărul de orgasme, creativitatea în schimbarea poziţiei, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac în timpul competiţiei, cea mai frumoasă şi mai dificilă poziţie, comunicarea artistică, cel mai activ cuplu.

Citește și: 90 milioane de euro pe an, evaziunea fiscală din „păcănele” (surse)

Cititorii s-au arătat atât de interesați în lumea întreagă, încât informația s-a rostogolit în presa internațională și a devenit una dintre cele mai citite știri din lume, în ultimele zile.  Informația a apărut și în țara noastră. Agenția de presă Mediafax a publicat marți știrea care anunța că joi va începe Campionatul de Sex din Suedia.

Știrea a fost preluată și de site-ul sportiv Marca.com, care a prezentat și numele câtorva partipanți confirmați până acum, din mai multe țări. Printre aceștia s-ar afla și „Mugur” din România. Alături de Mugur au fost puși pe listă și Ann Joy (Finlanda), Selva Lapiedra (Spania), Sexy Lexy (Portugalia), Monsieur Lorenzo Viota (Franța), Nek Sinner (Grecia), Matthew Meier (Ucraina), Barbie Sins (Marea Britanie), Mister Riddle (Rusia) și Sweet Mery (Croația).

Citește și: VIDEO Câte ore muncește, de fapt, un profesor și cât câștigă

Entuziasmul curioșilor a fost, însă, stricat. Campionatul de Sex s-a dovedit a fi doar o minciună, care, răspândită de atât de multe media și oameni, a început să prindă contur.

Există și un mic sâmbure de adevăr: în Suedia chiar există o federație de sex, iar șeful acesteia, Dragan Bractic, a solicitat organizarea unui astfel de concurs, invocând impactul sexului asupra sănătății fizice și mentale a oamenilor. Totuși, cererea federației de a deveni recunoscută ca o federație sportivă a fost refuzată în 26 aprilie.

Dragan Bractic a depus cererea în ianuarie 2023, dar răspunsul primit a fost unul fără echivoc. „Nu îndeplinește cerințele noastre și vă pot informa că solicitarea a fost respinsă. Avem alte lucruri de făcut”, a transmis presei șeful federațiilor sportive din Suedia, Bjorn Eriksson, potrivit NDTV.

După ce anunțul privind începerea Campionatului de Sex s-a rostgolit în mediul online, Newschecker.in a luat legătura cu Federația Sportivă Suedeză, care a confirmat, de asemenea, că este vorba despre un fake-news. „Este o informație falsă cu scopul de a mânji sportul suedez și Suedia. Nu există nicio Federație de Sex care să fie membră a Confederației Sportive Suedeze.

Citește și: VIDEO Siegfried Mureșan: România a încasat de la UE de trei ori mai mult decât a plătit

Toate aceste informații sunt false”, a declarat Anna Setzman, șeful departamentului de comunicare și presă. Newschecker.in a cerut și punctul de vedere al Federației Suedeze de Sex, care a confirmat că relațiile intime nu au fost recunoscute ca sport.

„Sexul nu este încă clasificat ca sport și asta din motive financiare. Federația sportivă va trebui să plătească pentru facilitățile de antrenament, arbitrii și formarea și cursurile arbitrilor. Acesta este motivul pentru care nu ne-au acceptat. Dar nu s-a terminat. Anul acesta acceptă e-sportul ca sport. A sta în fața computerului și a juca jocuri video este mai mult sport decât o activitate fizică sănătoasă care prelungește viața? Vă vom lăsa să trageți propria concluzie.

Campionatul European la Sex există și începe pe 8 iunie în Suedia. Este sau nu un sport… nu este atât de important. Euro-vision este, de asemenea, o competiție, dar nu este un sport”, a declarat asociația într-un e-mail, adăugând că Federația Suedeză de Sex este singura organizație din lume care are permisiunea guvernului de a organiza antrenamente și competiții în domeniul sexului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.