Distrugătorul podului din Drăgăneşti, depistat săpând în albie lângă un alt pod

Data:

spot_img

Distrugătorul podului din Drăgăneşti, depistat săpând în albie lângă un alt pod. În urmă cu câteva săptămâni, BIHOREANUL făcea o dezvăluire revoltătoare: statul va plăti 2,5 milioane de lei ca să salveze podul de pe DN 76 din Drăgăneşti, distrus de săpăturile ilegale practicate de balastiera unui apropiat al PSD din Tărcaia.

Afaceristul, Viorel Ile, e anchetat încă din 2016 pentru exploatările ilegale din albia Crişului Pietros, dar a continuat să încalce legea, după cum a descoperit BIHOREANUL, care a obţinut şi dovada, sesizând imediat autorităţile. Urmarea? Angajaţii balastierei au fost prinşi în flagrant în timp ce săpau cu utilajele la doar câţiva metri de un alt pod, de astă dată în comuna Tărcaia!

Citește și: Ilie Bolojan: Primăria Oradea și CJ Bihor trebuie să tragă la aceeași căruță

Anchetă pe Criş

Investigaţiile BIHOREANULUI în cazul firmei patronate de Viorel Ile, cunoscut ca apropiat al PSD, au pornit luna trecută, după viitura de pe Crişul Pietros care a provocat pentru o scurtă perioadă închiderea podului de pe DN76, din comuna Drăgăneşti.

Podul devenise un pericol pentru siguranţa rutieră, dar nu pentru că l-ar fi ruinat furia naturii, ci din cauza  exploatărilor de balastru din albia râului, care au fost de lungă durată şi atât de masive încât au distrus stabilitatea atât a podului rutier, cât şi a celui feroviar din imediata apropiere.

Despre problemele astfel create se ştia încă din 2016, când procurorii Parchetului Beiuş au şi pornit o anchetă împotriva lui Ile, pentru activităţi miniere fără permis sau licenţă, iar apoi au declinat cercetările la DNA Oradea.

Citește și: Orlovka, satul de lângă România unde cad drone: jumătate pro-occidentali, jumătate pro-ruși

Primari în vizor

La DNA, a aflat BIHOREANUL, ancheta s-a extins şi faţă de primarul comunei Drăgăneşti, Adrian Ovidiu Banda, suspectat de abuz în serviciu pentru că ar fi închis ochii la afacerile ilegale ale patronului balastierei, precum şi faţă de primarul din Tărcaia, Aurel Dan Ille (foto).

În cazul acestuia din urmă acuza era că, deşi avea calitate de edil, „a efectuat în perioada 2014 – 2016 operaţiuni/activităţi specifice administratorului, coordonând în fapt activitatea desfăşurată de Ile Viorel Construct SRL, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, constând în profitul realizat de firmă”.

Pe româneşte, aşa cum şi bănuiesc mulţi localnici, Viorel Ile ar fi doar patron „de paie”, firma fiind, de fapt, a primarului din Tărcaia.

De altfel, aceasta era de multă vreme în atenţia publică, fiind cunoscută în zona Beiuşului ca apropiată PSD, afacerile ei înflorind în timpul guvernării acestui partid.

Localnicii din Tărcaia acuzau încă din 2014 că patronul ar beneficia de protecţie, începând cu cea a primarului Aurel Ille, care i-a autorizat ilegal balastiera, şi până la cea acordată de şefii Gărzii de Mediu şi ABA Crişuri de pe vremea când instituţiile erau conduse tot de PSD-işti.

Citește articolul complet în Bihoreanul


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Licitație anunțată tardiv, câștigată de o firmă a Primăriei Bistrița | Săptămâna Online

Licitație anunțată tardiv, câștigată de o firmă a Primăriei...

Munca de acasă pune la încercare piața de birouri din Iași | Ziarul de Iași

Munca de acasă pune la încercare piața de birouri...