Procurori care îi anchetează pe Chirica, Alexe și Popa ţintesc şefia Parchetelor naţionale

Data:

Ei ţintesc funcţii la conducerea Parchetelor naţionale. Daniel Horodniceanu şi-a depus dosarul pentru şefia DIICOT, structură din cadrul Ministerului Public pe care a mai condus-o în trecut. Are în lucru Dosarul „Zoiosu“, Dosarul „Imobiliarelor“ şi Dosarul „Opera“. Andreea Oana Nica vizează în cadrul DNA funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei. Are dosare grele pe masă: Dosarul „Cimitirul“, „Tabla“ şi Spitalul Mobil.

Doi procurori care instrumentează mai multe dosare în care sunt implicaţi actuali şi foşti şefi ai Iaşului candidează pentru funcţii de conducere în structurile centrale ale DIICOT şi DNA. Numele lor au devenit cunoscute în contextul tensiunilor politice dintre PNL şi USRPLUS: fostul ministru al Justiţiei Stelian Ioan (USR) a publicat listele scurte cu candidaţi.

Alaltăieri, prima măsură a noului ministru al Justiţiei Lucian Bode (PNL) a fost să suspende concursurile pentru desemnarea unui nou şef la DIICOT, a unui procuror-şef adjunct DNA şi şefi de secţie DNA. Pentru prima funcţie, printre candidaţi se numără şeful DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu, iar în celălalt caz este vorba despre procurorul Andreea Oana Nica. Aceasta candidează la DNA pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei. În prezent, cei doi procurori ieşeni au în lucru mai multe dosare în care sunt implicaţi primarul Mihai Chirica (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean Costel Alexe (PNL), fostul preşedinte al CJ Maricel Popa (PSD), fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi alte personaje din primul eşalon al politicii locale, alături de angajaţi din instituţii publice, oameni de afaceri şi investitori imobiliari.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...