Proiectul celui mai mare parc din Oradea, Grădina Urbană Nufărul, a fost depus spre cofinanțare din bani europeni | Bihoreanul

Data:

spot_img

Proiectul celui mai mare parc din Oradea, Grădina Urbană Nufărul, a fost depus spre finanțare, valoarea totală a investiției fiind 25 milioane de euro.

Un parc de milioane de euro

După cum BIHOREANUL a mai scris, investițiile, care vor fi făcute pe o suprafață de 7 hectare, delimitată de Parcul Salca și Lotus Center, sunt estimate la 123,6 milioane de lei, echivalentul a aproape 25 milioane de euro.

Investiția europeană solicitată de Primăria Oradea prin proiect este de 35% din valoarea proiectului, echivalentul a 8,7 milioane euro.

„În perioada următoare va avea loc evaluarea și, apoi, dacă proiectul va fi desemnat câștigător, semnarea contractului de finanțare. Aceste etape ar putea dura circa șase luni. Asta înseamnă că lucrările efective ar putea fi scoase la licitație în iarnă, iar execuția efectivă să demareze undeva în cea de-a doua jumătate a anului 2025, cu termen de finalizare în doi ani”, a declarat, pentru BIHOREANUL, directorul adjunct al Direcției Management Proiecte cu Finanțare Europeană, Ovidiu Guler.

Citește și: Deși finanțarea pentru construirea noului stadion din Constanța a fost aprobată în urmă cu o lună, contractul e încă nesemnat

Potrivit acestuia, deși fondurile solicitate se vor acorda pe bază de competiție între proiecte, municipalitatea orădeană are toate șansele să atragă finanțarea dorită. „Proiectul a fost scris în așa fel încât să câștige un punctaj cât mai mare”, a precizat Guler.

Grădină botanică, turn și pasarelă

Cum BIHOREANUL a anunțat, viitoarea grădină urbană se doreşte a fi cea mai mare zonă verde din intravilanul oraşului Oradea.

Proiectul vizează amenajarea unei grădini botanice care va putea fi admirată atât în aer liber, cât şi într-o seră întinsă pe 3.000 metri pătraţi. Aici ar putea fi amenajate ateliere şi laboratoare în colaborare cu Universitatea din Oradea.

Continuarea în Bihoreanul!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Primăria Oradea

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related