Prorectorul SNSPA Liliana Popescu, noul director al Institutului Diplomatic Român

Data:

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a anunțat oficial numirea în funcția de director general al Institutului Diplomatic Român (IDR) a Lilianei Popescu, începând cu data de 1 august 2022.

„În perioada următoare, obiectivele principale ale noului Director general al IDR vor viza îmbunătățirea programelor de formare și educare continuă în domeniul politicii externe și al relațiilor internaționale, aprofundarea dimensiunii de cercetare și expertiză pe zone geografice și pe problematici funcționale, precum și consolidarea integrării IDR în cadrul rețelei internaționale de institute diplomatice”, arată MAE, într-un comunicat de presă.


Liliana Popescu, prorector SNSPA, conferențiar specializat în disciplina relațiilor internaționale, urmează să fie numită director al Institutului Diplomatic Român (IDR), potrvit surselor PressHUB. Actele pentru numirea sa se află în circuit intern al MAE pentru a fi avizate.

Potrivit CV-ului personal, Liliana Popescu a studiat la Universitatea București, Facultatea de Istorie-Filosofie (1982-1986) și în Marea Britanie între 1991 – 1996. A obținut un M.A. și un Ph.D. (cu grad A) la Universitatea din Manchester. A fost consilier al Ministrului Afacerilor Externe şi Director (Direcţia de Planificare Politică, 1998 – 1999).

Citește și: O vânzătoare de asigurări vrea să se ocupe de formarea profesională a diplomaților

Liliana Popescu s-a remarcat în spațiul public și prin abordarea sa feministă, scopul său declarat fiind promovarea femeilor cu expertiză în relațiile internaționale și de securitate, mai puțin vizibile față de bărbații specializați în aceleași tematici.

În această perioadă, postul este ocupat de directorul general interimar, Nicolae Manea, care nu are studii în domeniul afacerilor externe.

Ultimul director general al IDR a fost Iulian Fota, dar a părăsit postul după ce a fost numit secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan
Sidonia Bogdan este un jurnalist cu peste 17 ani de experiență în presă. A publicat anchete, reportaje, interviuri, analize sau opinii în Libertatea, Newsweek România, Vice România, Eastern Focus Quarterly, Dilema Veche, România Liberă, Digi24 și Jurnalul Național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...