Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea | Crișana

Data:

spot_img

Proteste de Noaptea Muzeelor. Sindicatele acuză subfinanțarea Culturii, un sector de o importanță aparte pentru „mintea şi educaţia unei naţiuni”.

Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor va fi una aparte şi aceasta nu pentru că se marchează 20 de ani de existenţă, motiv de sărbătoare în condiţii normale, ci pentru că va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din 1989 până în prezent.

Instituţii esenţiale pentru educația unei națiuni

„Veţi observa că multe muzee din ţară nu apar pe programul Nopţii Muzeelor 2024, reprezentanţii acestora putând fi găsiţi şi susţinuţi în Piaţa Victoriei.

Este vorba despre un protest pe care eu, personal, îl consider legitim şi îl susţin, pentru că miza este creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal, pentru orice poziţie profesională, pentru echilibrarea

marilor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural între, de exemplu, muzee şi teatre”, a anunţat Dragoş Neamu, coordonator Relaţii internaţionale şi proiecte culturale – RNMR, într-o postare pe facebook.

El a adăugat că „mai sunt şi alte probleme care ţin de investiţii şi de o anumită atenţie particulară care trebuie acordată unei instituţii esenţiale pentru mintea şi educaţia unei naţiuni”.

Citește și 10.000 de lei amendă pentru RTV, după o reclamație a Freedom House România. Realitatea Plus, somație publică

Proteste de Noaptea Muzeelor. Un eveniment care se întâmplă o dată pe an

„Au existat multe acţiuni de lobby, eforturi mari făcute de unii oameni, prea puţini, care iubesc sincer muzeele şi se dedică pentru ele sacrificându-şi propria comoditate şi interesele personale.

Îi regăsiţi şi în Sindicatul CulturMedia şi în Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi la Ministerul Culturii”, a precizat Neamu.

Citește și Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Potrivit reprezentantului Reţelei Naţionale a Muzeelor, vor exista şi multe muzee şi entităţi culturale care vor participa la eveniment.

El a menţionat că susţine deopotrivă acest demers pentru că publicul trebuie să se bucure de un eveniment care se întâmplă o dată pe an şi pe care-l aşteaptă cu mare nerăbdare.

Continuarea în Crișana


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: https://pixabay.com/photos/woman-art-creative-relaxation-girl-1283009/ Pexels)

spot_imgspot_img
Crișana
Crișanahttps://www.crisana.ro/
Crișana este cea mai veche publicație de limba română din această parte a țării, cu o apariție neîntreruptă din 1945 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related