Protest la Cotroceni, după ce Iohannis a dat liber la furat 1 milion de euro

Data:

spot_img

Protest la Cotroceni, organizat de Corupția Ucide, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care evazioniștii care au produs un prejudiciu de până la 1.000.000 de euro scapă de închisoare dacă achită suma plus o penalizare.

„Flash mob protest la Palatul Cotroceni împotriva complicității lui Iohannis care legalizează furtul din banul public până la un milion de Euro”, a anunțat Corupția Ucide.

Corupția Ucide anunță că un nou protest în fața Palatului Cotroceni va avea loc și duminică, de la ora 17.00.

Protest la Cotroceni: Furtul l-am legalizat

„Raport de mandat: m-am plimbat, v-am trădat, furtul l-am legalizat. Semnat – Klaus Milion Iohannis”, a fost scris pe un banner adus la protest.

Bannerul mai conținea o fotografie cu Klaus Iohannis îmbrăcat cu celebra geacă roșie în care era îmbrăcat, în ianuarie 2017, când e mers la protestul din Piaţa Universităţii împotriva Ordonanței 13.

Citește și: Evaziunea fiscală nu mai este o prioritate pentru procurorii din România

Evaziunea fiscală de până într-un milion de euro, dezincriminată

Iohannis a promulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care evazioniștii care au produs un prejudiciu de până la 1.000.000 de euro scapă de închisoare dacă achită suma plus o penalizare.

Iohannis avea posibilitatea să întoarcă legea în Parlament pentru reexaminare, dar nu a făcut-o.

Astfel, evaziunea fiscală sub 1 milion de euro este practic dezincriminată, doar cei prinși de procurori riscă să plătească prejudiciul și o penalizare care ajunge până la maxim 25% din valoarea pagubei.

Citește și: Marii evazioniști scăpați printr-o lege inițiată de Ciolacu și Ciucă. „Fapta nu se pedepsește”

Evazioniștii care nu sunt vizați de controale își pot continua liniștiți afacerile

Prin această lege România, în frunte cu președintele Klaus Iohannis, închide ochii, oficial, la evaziunea fiscală.

Contestată de Opoziție la Curtea Constituțională, legea a trecut de filtrul CCR pe motiv că a respectat procesul legislativ și că este modern ca „în cazul infracțiunilor ce au ca scop realizarea unor câștiguri ilicite, principalul obiectiv al politicii penale etatice trebuie să vizeze descoperirea și confiscarea respectivelor bunuri (în sens larg), în vederea introducerii lor sau a contravalorii lor în bugetul public”.

Protest la Cotroceni. Lege pentru liniștea infractorilor

Legea votată de Parlament arată că „dacă până la expirarea unui termen de maximum 30 zile de la finalizarea controlului efectuat de organele competente, în urma căruia se individualizează un prejudiciu datorat bugetului general consolidat de până la 1.000.000 euro, prejudiciul majorat cu 15% din valoarea acestuia, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, este acoperit integral, prin plată efectivă, fapta nu se pedepseşte”.

În această situaţie, organele competente nu vor sesiza organele de urmărire penală.

Proiectul de lege îi scapă pe evazioniștii care produc prejudicii sub un milion de euro dacă plătesc prejudiciul plus 25% în timpul urmăririi penale.

Citește și: Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
4 COMENTARII
  1. „…legea initiata de ciolaci si ciuca… complicitatii lui iohanis…”__–__individul cloceste la asa ceva chiar dinainte de 2014, acum a gasit 2 escroci de rang inalt, care sa o „initieze”, iar el sa para doar obligat sa ia parte la act…Jmecherie ieftina, dat tzine…

  2. Este la Conducerea Tari un Grup de Crima Organizat Transfronatlier. Este o complicitate cu persoane din Comisia Europena și Parlamentul European care beneficia de servici de Pedofilie și sau Trafic de Organe din casele de Copii din Romania și Ungaria . Va. Rog Sesizați F B I este ADEVĂRAT

  3. Domnilor Ministri de Interne din Consiliul JAI
    Subsemnatul Kovacs Denes domiciliat in——————-///avand calitate de persoana vatamata si victima unui grup de crima organizat transfrontalier in temeiul legea 78/2016 ,OUG 43/2002 a Codul procedură penală, si a Directivei Europene 2012/29/UE va informeza ca sunt victima unei stucturi de crima organizata transfrontaliera cu fapte penale de LOBBY POLITIC PROTECTIE STRUCTURA DE CRIMA ORGANIZATA TRANSFRONTALIERA cu fapte petrecute in mai multe State Europene si in S U A .
    In fapta tatal meu a fost omarat in Romania Jud Harghita Sat Mujna Nr 112 la comanda uni miliardar din Germania numitul HUBERT MULLER si fapte a fost facuta prin TRECERE FARAUDULOASA DE FRONTIERA DE STAT IN ROMANIA de cate Bordinc Pertica , Viorel Danile Tanase ajutat de sora mea Kovacs Anna Maria( dupa aceasta fapte si-a schimbat numele in Fekete )-faptuitori AU FOST PRINSI DE POLITIE SI CAZUL A FOST MUSAMALIZAT LA COMANDA POLITICA . Ministrul de interne al Romaniei CATALIN PREDOIU este PREOTECTORUL STUCTURAI DE CRIMA ORGANIZATA TRANSFRONTALIERA . PREDESINTELE ROMANIE KLAUS IOHANNIS este implicat in mod direct in protectia faptuitorilor . Hubet Muller are un competament social ciudat are angajati doi copii da la casa de copii din Romnaia si venea in Romania la case de copii din ani 1990 . POATE FI UN CAZ DE PEDOFILIE SAU CEVA MAI GRAV pentru ca Presedintele Romaneii Klaus Iohanis a fost cercetat in tinerete pentru disparitia a 3 copii de la casa de copii . Demisia Presedinetelui Ungariei Novak Natalin este pusa la cale de acesta structura de crima organizata transfrontaaliera pentru ca eu am cerut ajutor in Ungaria deorece sunt si Cetatean Maghiar . Este UN CAZ FARA PRECEDENT CU IMPLICARE A OAMNEILOR POLITICI DIN MAI MULTE STATE EUROPENE . AM TRIMIS PLANGERI PENALA LA POLITIA FEDERALA DIN BERGIA SI LA PARCHETUL FEDEALDIN BELGIA
    VA ROG CERETI O REUNIUNE DE URGENTA EXTAORDINARA A CONSILIULUI JAI SI ANALIZATI CAZUL MEU : VA ROG SA MA AUDIATI : VA ROG SA ANALIZATI MODALITATEA POLITICA FOLOSITA DE ROMANIA SI GERMANIA IN A OCOLI DECIZIA CONSILIULUI JAI PENTRU ADERAREA LA SPATIUL SCHENGEN AERIAN AL ROMANIEI CAZ UNIC FARA PRECEDENT IN UNIUNEA EUROPEANA
    VA ROG SA BLOCATI ADERAREA LA SPATIUL SECHENGEL AERIAN A ROMNIEI PENTRU CA FAPTUITORII CRIMEI SE POT INTOARCE IN ROMANIA . ROMANIA A DAT SI O LEGE DE EMITERE ACTE DE IDENTIATE ON LINE PRIN AMBASADELE DIN EUROPE SI ACESTE SE POT FALSIFICA PRIN SEMNATURA ELECTRONICA NEVALIDA SI FALS INFORMATIC INFACTIUNI CARE SUNT FOLOSITE IN CAZUL MEU . IN CAZUL ME SUNT IMPLICATE SERVICIU SECRETE
    DOMNILOR MINISTRI DE INTERNE DIN CONSILIULUI JAI
    29 03 2024 Kovacs Denes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. A fost emis mesaj RO-ALERT

Incendiu la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un incendiu a izbucnit...