Protestele anti-Trump din SUA și lupta pentru democrație | Știri din diaspora

Data:

Statele Unite au fost scena unor proteste de amploare organizate sub sloganul „Hands Off” („Mâinile Jos”), inițiate de o coaliție de organizații progresiste. Mișcarea, care include sute de evenimente desfășurate în întreaga țară, reflectă un val tot mai mare de nemulțumire față de politicile recente ale administrației Trump. Potrivit organizatorilor, este una dintre cele mai extinse mobilizări anti-Trump din ultimii ani.

Numele campaniei face trimitere directă la apelul adresat liderilor republicani de a renunța la măsurile considerate o amenințare la adresa drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Organizatorii acuză administrația Trump de „cea mai îndrăzneață acaparare de putere din istoria modernă”.

Citește și: Primele semne de disidență organizată față de Viktor Orban și UDMR în Transilvania

Printre principalele nemulțumiri se numără închiderea birourilor de Securitate Socială, concedieri masive în rândul angajaților federali, reduceri în sistemul Medicaid, subminarea Departamentului de Educație, înăsprirea legislației privind imigrația și anularea politicilor DEI (Diversitate, Echitate și Incluziune).

„Trump, [Elon] Musk și prietenii lor miliardari orchestrează un asalt total asupra guvernului nostru, economiei noastre și drepturilor noastre fundamentale”, au transmis organizatorii într-un comunicat. „Transferă banii publici, serviciile și instituțiile democratice către ultra-bogați. Dacă nu acționăm acum, s-ar putea să fie prea târziu.”

Citește și: Controversa continuă: Câți secretari de stat are MAE? Cancelaria premierului răspunde că 3. MAE răspunde că 4!

Inițiativa „Hands Off” a fost coordonată de un grup divers de organizații progresiste, printre care se numără MoveOn, Mișcarea 50501 și Indivisible. Acestea au revendicat dreptul democratic de a protesta pașnic, un drept despre care afirmă că este acum amenințat de actualul climat politic.

MoveOn, activă încă din anii 1990, este una dintre cele mai influente organizații de advocacy pentru politici publice progresiste, cunoscută pentru campaniile sale masive de mobilizare prin email. De cealaltă parte, Indivisible a fost fondată în 2016, imediat după alegerea lui Donald Trump în primul său mandat, și a devenit rapid un actor vocal în peisajul civic american. Astfel, mișcarea aduce împreună atât organizații cu tradiție, cât și inițiative recente.

Continuarea în Știri din diaspora

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captură ecran/ Youtube )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Atac rusesc cu rachete și drone asupra Kievului. Nouă morți și peste 60 de răniți

Atacuri nocturne cu rachete și drone ale Rusiei asupra...

AKTUAL24 | UE respinge planul propus de SUA pentru încheierea conflictului din Ucraina

Acordul propus de Statele Unite cu privire la Ucraina...

AKTUAL24 | Japonia ajută Ucraina cu informații militare geospațiale

Institutul pentru Pionierii Spațiului Q-shu (iQPS) al Universității Kyushu...