Protocolul post-Brexit privind Irlanda de Nord generează o dispută între UK și UE care riscă să degenereze într-un război comercial

Data:

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, este așteptat luni la Belfast pentru a încerca să scoată din impas negocierile politice în vederea formării unui executiv în Irlanda de Nord. Între timp protocolul post-Brexit privind provincia generează o dispută între UK și UE care riscă să degenereze într-un război comercial, potrivit RFI.

Vizita premierului Johnson coincide cu speculațiile potrivit cărora guvernul britanic este pregătit să introducă o legislație care să elimine anumite părți din Protocolul privind Irlanda de Nord, care prevede controale vamale ale mărfurilor care provin din Marea Britanie și păstrează provincia în piața unică europeană.

Articolul integral, în RFI România!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un apartament în Cluj costă 200.000 de euro, în Madrid 170.000 de euro. Ce fac tineri

Un apartament în Cluj costă 200.000 de euro, în...

Fetele care s-au sinucis împreună, hărțuite pentru orientarea lor sexuală? Vor să fie îngropate una lângă cealaltă

Adolescentele de 15 ani, eleve în clasa a IX-a la Liceul Retezat din Uricani și Mihai Viteazu Vulcan, au fost colege de clasă în generală. După moartea lor ipotezele sunt multe, inclusiv o relație de iubire interzisă, dar și că ar fi consumat substanțe interzise.

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare efect

Cadou de Crăciun accesibil ca preț și de mare...