PSD și PNL au identificat candidatul comun la Primăria Capitalei | Aktual24

Data:

PSD și PNL au identificat candidatul comun la Primăria Capitalei. Surse politice au declarat pentru Aktual24.ro că acesta va fi medicul Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar București. Decizia finală urmează să fie anunțată luni.

„Este din familie de liberali cu un filon în familia Bratienilor”, este unul dintre argumentele care au cântărit în alegerea lui Cîrstoiu.

Alte argumente în favoarea medicului au fost că este manager cu experiență, „care a avut rezultate”, și că „nu a fost implicat în scandaluri”.

Au existat și câteva voci care au adus aminte că acesta este finul lui Traian Băsescu, însă argumentele favorabile au cântărit mai mult.

Citește și Blocaj în programul „Rabla Local”: Ministerul Mediului acuză primăria că a primit banii de anul trecut, dar nu face plăţile către ieşeni

PSD și PNL au identificat candidatul comun

Cătălin Cîrstoiu are 50 de ani și este medic ortoped. El este manager al Spitalului Universitar de Urgență București din martie 2020. A mai ocupat aceasta funcție în perioada 2009 -2016.

Este decan al Facultății de Medicina din cadrul Universității de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București, începând cu anul 2016.

Medicul este căsătorit, iar potrivit DC News.ro, nașul cuplului este fostul președinte Traian Băsescu, care, în anul 2010, își decora finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Băsescu a fost primar general al Capitalei între 2000 și 2004.

Candidaturi comune și la sectoare

Oficial, liderii PSD și PNL au stabilit, joi seara, să meargă cu candidaturi comune la primăriile de sector.

Astfel, vor fi susținuți de ambele partide actualii primari de la PSD și PNL. Surse politice au menționat pentru aktual24.ro că PSD și PNL îi vor susține pe Robert Negoiță (Sectorul 3), Daniel Băluță (Sectorul 4) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6).

Mai multe aflați din Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are guvernul polonez | Aktual24

Majorarea prețului gazelor cu peste 50%. Ce soluții are...

Ce efecte are populismul asupra economiei | Revista22

Ce efecte are populismul asupra economiei? Consecințele sunt numeroase...