Putin avertizează Occidentul: Rusia este pregătită pentru un război nuclear

Data:

Putin avertizează Occidentul: Rusia este pregătită pentru un război nuclear. Preşedintele Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că, din punct de vedere tehnic, Rusia este pregătită pentru un război nuclear şi că, dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, acest lucru ar fi considerat o escaladare semnificativă a războiului, potrivit Reuters.

Vorbind cu doar câteva zile înaintea alegerilor din 15-17 martie, care cu siguranţă îi vor oferi încă şase ani la putere, Putin a declarat că scenariul războiului nuclear nu se „grăbeşte” să apară şi că nu vede necesitatea folosirii armelor nucleare în Ucraina. „Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin, la televiziunea Rusia-1 şi la agenţia de presă RIA, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este cu adevărat pregătită pentru un război nuclear. Putin a declarat că SUA a înţeles că, dacă ar desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia ar trata această mişcare ca pe o intervenţie.

Citește și Autostrada Transilvania: o singură ofertă pentru realizarea viaductelor de la Nădășelu și Topa Mică

„(În Statele Unite) există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice. Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbeşte spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiţi pentru acest lucru”, a spus Putin. Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar Putin a avertizat de mai multe ori că Occidentul riscă să provoace un război nuclear dacă trimite trupe să lupte în Ucraina. Putin a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina în februarie 2022, declanşând un război la scară largă după opt ani de conflict în estul Ucrainei între forţele ucrainene pe de o parte şi ucrainenii pro-ruşi şi grupuri intrmediare pro-ruse pe de altă parte.

Citește și CSM a respins doi procurori care doreau să ancheteze magistrați, deși echipa de la Parchetul General are rezultate dezastruoase

Liderii occidentali au promis că vor învinge Rusia în Ucraina, dar, după doi ani de război, forţele ruse controlează puţin sub o cincime din teritoriul ucrainean. Într-un an electoral în SUA, Occidentul se luptă cu modul în care să sprijine Kievul împotriva Rusiei, care şi-a întărit armata cu sute de mii de oameni şi se reînarmează mult mai repede decât Occidentul. Kievul se apără împotriva unui război de cucerire de tip imperial, menit să-i şteargă identitatea naţională. Rusia spune că zonele pe care le controlează în Ucraina sunt acum ale Rusiei. Mai multe citiți în publicația The Epochtimes Romania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...