Putin nu e dictator. E cel mai mare mafiot al lumii

Data:

Putin nu este un lider politic, nu este președinte, nu este nici măcar un dictator. Este un mafiot în sensul cel mai clasic cuvântului. Este, de fapt, cel mai mare mafiot al planetei.

Averea lui nu e construită din salariu sau dintr-o afacere legitimă. Banii lui sunt exclusiv din furt, din devalizarea Rusiei. Toate proprietățile pe care le are, în Rusia, în Europa sau în paradisuri fiscale, sunt realizate doar din sărăcirea propriei populații. Cu cât e Putin mai bogat cu atât sunt rușii mai săraci.

Citește și: Putin, golanul Europei

La fel și oligarhii din jurul lui, asemeni locotenenților capului mafiot. Nu au construit nimic, nu au inventat nimic. Bill Gates, Serghey Brin, Mark Zuckerberg sau Jeff Bezos au miliarde de dolari pe care le-au făcut legal. Bogătanii Rusiei, care au cumpărat Europa și SUA, sunt bogați doar pentru că au furat banii rușilor de rând, cum bine remarca Garry Kasparov.

Citește și: Putin are nevoie de URSS-ul respectat și temut din anii ’50

Ca orice mafiot, Putin își menține averea prin crimă. Și nu doar acum, în Ucraina. Cazierul său pemal este lung: Anna Politkovskaia, Boris Nemțov, Aleksandr Litvinenko, Mihail Beketov, Boris Berezovski și alții au murit doar pentru că l-au criticat sau l-au înfruntat.

Aleksei Navalnîi stă în închisoare de un an, după ce a supraviețuit unei tentative de asasinat. Gary Kasparov a fugit în Europa, după ce a fost închis de mai multe ori.

Dar e mult mai mult sânge pe mâinile lui Putin: războaiele din Cecenia, invadarea Georgiei, Beslan, morții de la teatrul din Moscova, 14.000 de morți de la invadarea Crimeii.

În Rusia mafiotului Putin, oamenii cad de la balcon, sunt otrăviți și se pot considera norocoși când sunt „închiși”.

Putin a sperat să intre în istorie ca un mare lider politic, ca omul care a readus gloria Rusiei. A reușit doar să intre în galeria marilor criminali ai lumii.

Un final – căci finalul va veni până la urmă – complet lipsit de glorie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Prizonieri ai zilelor de ieri

Prizonieri ai zilelor de ieri. Lucrurile din jurul nostru...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...