Ramona Avramescu: Există un filon de electorat antisistem la modul rudimentar, nu hipsteresc

Data:

Există un filon de electorat antisistem la modul rudimentar, nu hipsteresc. Eurosceptic, tradiționalist, naționalist, poate un pic rasist, dar justițiar, mereu revoltat împotriva hoților reali sau imaginari. Profund nostalgic și resentimentar. Mai ales față de străini, deși adesea muncește în străinătate, e singura lui șansă la un trai decent. Visează să se întoarcă acasă și îi urăște pe cei care l-au făcut să plece din țară.

A simpatizat cu protestele anticorupție din 2017, a rostogolit mesajul de pe celebra plăcuță suedeză cu m..e psd, a stat la cozi la niște alegeri de care nu-i păsa foarte mult, europarlamentarele, doar ca să voteze împotriva hoților, cu singurele partide percepute antisistem la acel moment: USR și PNL. A venit în țară la protestul Diasporei, a fost gazat de jandarmi.

,Votul diasporei’, l-au numit, siguri pe ei, cei de la USR și PNL, analiști, sociologi care știau ei mai bine ce își dorește și unde va pune ștampila, adică anti PSD.

Și pe urmă….

⏺ Dosarul 10 august a fost clasat și toți cei care îi plângeau empatic și electoral pe umăr s-au apucat să rumege explicații neconvingătoare, cu singurul scop de a repera onoarea doamnelor Hosu și Scutea.

⏺ Partidul oamenilor noi, USR, s-a apucat să joace alba-neagra cu procesul de desemnare a reprezentantului pentru Dispora în Parlament și să linșeze pe oricine ridica vreun semn de întrebare

⏺ Iordache ,altă întrebare’ a ajuns bine mersi la Consiliul Legislativ, cu complicitatea PNL și la braț cu un senator USR care rămânea, săracul, mă-nțelegi, fără coledzi și și-a asigurat și el un loc călduț ca să continuie lupta cu hoția.

Întâmplător cunosc pe cineva care seamănă foarte bine cu portretul pe care l-am făcut aici. Trăiește în Italia. La europarlamentare a votat cu USR. Ieri a votat AUR. El și aproape un sfert din românii care au votat în diaspora.

Dar e ok, putem continua să urlăm fraudă la votul prin corespondență (apropos, AUR a rostogolit primul teoria asta) și să acuzăm de propagandă pe oricine nu ne plânge pe umăr cu lacrimi de crocodil și face apel la rațiune. Și pe urmă să ne dăm ochii peste cap: AUR?! De unde au mai apărut și ăștia?

Ramona Abramescu este jurnaist TVR.

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related