Rancea demisionează, acuzând autoritățile și pe cei care o vorbesc de rău

Data:

Beatrice Rancea, managerul suspendat de la Opera Naţională Română Iaşi, şi-a înaintat demisia din funcţie. Aceasta se afla sub control judiciar de aproximativ jumătate de an şi avea interdicţie de a exercita vreo funcţie de conducere în instituţia pe care a condus-o peste 10 ani.

Alături de alţi 10 colaboratori si angajati ai instituţiei, Beatrice Rancea este cercetată într-un dosar de delapidare, fals şi deturnarea fondurilor de la Opera Naţională Română Iaşi. Potrivit DIICOT, gruparea condusă de Beatrice Rancea ar fi plătit servicii şi produse fictive, iar banii veniţi de la Ministerul Culturii sub formă de subvenţie ar fi fost folosiţi în mod discreţionar. Achiziţii fără respectarea legii, falsuri în acte, cheltuieli cu colaboratorii şi chirii nejustificate sunt doar câteva nereguli grave descoperite de procurorii DIICOT la Operă şi despre care Ziarul de Iaşi a relatat de-a lungul timpului. În luna martie, Beatrice Rancea a fost pusă sub control judiciar cu interdicţia de a intra în clădirea Operei şi de a lua legătura cu ceilalţi inculpaţi din dosar, măsură care a contestat-o. În iulie, magistraţii i-au dat câştig de cauză, dar totul nu a durat decât două săptămâni, timp în care anchetatorii au depus alte probe la dosar.

Măsura controlului judiciar a fost repusă în aplicare, magistraţii permiţându-i să practice profesia, dar nu şi pe cea de manager. De altfel, la începutul lunii august, numele lui Beatrice Rancea apare în lista membrilor comisiei de evaluare şi selectare a unui număr de 10 balerini, colaboratori permanenţi de la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti. Alături de fostul manager ONRI, pe aceeaşi listă apare şi numele Amaliei Mîndruţiu, fost prim-solistă a Corpului de Balet a ONRI, care a demisionat în urmă cu câtvea luni. În demisia depusă abia acum, Beatrice Rancea se erijează în victimă a unuor „justiţiabili” din instituţie care nu au dorit decât să o denigreze şi să o înlăture de la conducerea ONRI.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pe ce a cheltuit primarul Iașului 7,5 milioane de euro fără să da explicații

Pe ce a cheltuit primarul Iașului 7,5 milioane de...

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5 ani, arată un sondaj

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5...

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...