Reabilitarea unui monument istoric de importanță națională din Constanța bate pasul pe loc

Data:

Stadiul proiectului de reabilitare a sediului Comandamentului Marinei Militare din Constanța nu depășește la începutul lunii ianuarie 50%, iar termenul de finalizare a fost prelungit, a transmis Ministerul Apărării la solicitarea Info-Sud-Est.ro.

„Lucrările de reabilitare a Sediului Comandamentului Flotei se află în proces de desfășurare cu firma antreprenorială S.C. EUROMATERIA S.R.L, iar procentul actual al acestora este de 48%.

Data finalizării lucrărilor, conform contractului este 26.04.2023, însă termenul va fi prelungit în urma negocierii și adiționării lucrărilor suplimentare din cadrul dispozițiilor de șantier”, se arată în răspunsul Ministerului Apărării, în patrimoniul căruia se află clădirea monument istoric de categoria A.

Citește și: Ludovic Orban a dat Guvernul în judecată pentru că nu a organizat alegeri locale în peste 50 de localităţi

În ceea ce privește valoarea proiectului de reabilitare a clădirii istorice de pe faleza Constanței, aceasta a fost mărită cu aproximativ 1,6 milioane de lei, de la 17,7 milioane fără TVA, la 19,3 milioane fără TVA, “ca urmare a aplicării ajustărilor de prețuri și a actelor adiționale”, au mai precizat reprezentanții ministerului.

Clădirea de pe faleză și-a deschis porțile în anul 1882. Arhitectul Alexandru Orăscu a gândit prima construcţie marină din istoria României moderne. Clădirea avea trei nivele şi o mansardă, era orientată cu intrarea principală spre Apus, cu spatele la mare, iar faţada reprezenta o copie elegantă a Universităţii bucureştene.

Citește articolul integral pe Info-Sud-Est.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Heritage Constanța)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related