REPER: Demisia ministrului Muncii, venită foarte târziu. Era nevoie și de demisia Gabrielei Firea

Data:

Partidul REPER consideră că demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, a venit „foarte târziu” şi nu este suficientă pentru recredibilizarea acțiunilor Guvernului în politicile de asistență socială.

„Era nevoie şi de demisia Gabrielei Firea, care îşi încolăceşte mai tare tentaculele în jurul scaunului de ministru, pentru că şi ea are o responsabilitate politică, dar şi directă în cazul azilelor din Voluntari, chiar mai mare decât a lui Marius Budăi. Un Guvern cu Gabriela Firea în el este unul care girează în continuare ororile din azilele groazei”, a declarat Dragoş Pîslaru (foto), copreședinte REPER și fost ministru al Muncii.

La rândul său, copreşedintele REPER Ramona Strugariu a afirmat că aşteaptă demisia Gabrielei Firea, alături de o analiză privind fondurile alocate pentru seniori, atât cele naționale, cât și cele europene.

Citește și: BREAKING Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii

„Aştept demisia Gabrielei Firea şi solicit o investigaţie care să analizeze toate alocările financiare şi fondurile europene accesate pentru facilităţi pentru seniori – fonduri naţionale şi europene din cadrul financiar multianual 2007 – 2013 şi 2014 – 2020, precum şi din PNRR. Mă întreb şi dacă ONG-ul de casă al doamnei Firea a beneficiat de finanţare europeană şi câţi bani a încasat de la stat pentru tortură şi încălcarea drepturilor omului. Voi interpela şi Comisia Europeană pentru a solicita aceste date pe partea de finanţări europene. Din informaţiile mele, în cadrul financiar 2007 – 2013, au fost finanţate multe astfel de facilităţi, care nu au fost funcţionale niciodată. Este cel mai probabil motiv pentru care Comisia nici nu a mai alocat finanţare pentru astfel de facilităţi în cadrul financiar 2014 – 2020. În schimb, i s-a părut o idee foarte bună Guvernului Dăncilă, în 2019, să aprobe un memorandum pentru un program naţional de finanţare nerambursabilă pentru cămine de bătrâni. Nu a fost lansat niciodată acest program, dar e interesant de aflat cui i-a venit ideea şi mai ales dacă era cu dedicaţie pentru ocrotitoarea celor vulnerabili şi proiectele ei torţionare”, a afirmat Strugariu.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre demisia lui Marius Budăi: Un gest de onoare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related