Responsabilul cu securitatea muncii pe autostrada A7 era demis de 3 săptămâni. Anchetat penal pentru corupție

Data:

Responsabilul cu securitatea muncii pe autostrada A7, Mugurel Laicu, se pusese singur ca diriginte de șantier pe loturile autostrăzii A7, Tronsonul Focșani-Bacău.

După explozia de la Călimănești (Vrancea), șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Mugurel Laicu, spune că demisionase din funcția de coordonator al echipei de supervizare a lucrărilor de pe autostradă încă din luna mai, în urma dezvăluirilor Reporter de Iași, care provocaseră un mic seism în PSD, partidul din care face parte.

„Am renunțat atunci la postul de supervizor ca să nu mai iasă discuții că obțin eu nu știu ce avantaje. Am dat și un comunicat atunci dar nu a interesat pe nimeni”, afirmă Mugurel Laicu.

El spune că funcția de coordonator al dirigenției de șantier a revenit inginerului Vasile Maxim, angajat DRDP, care făcea parte din echipa inițială de supervizare a lucrărilor la autostradă.

Controversată este și situația Coordonatorului SSM (Sănătatea și Siguranța în Muncă) de pe șantierul autostrăzii, care era demisionar de trei săptămâni din DRDP.

Andrei Beilic, inginer în cadrul Secției Botoșani a Direcției Generale, era supus unei anchete interne pentru contracte oneroase, fiind dat și pe mâna Parchetului. A demisionat în momentul în care CNAIR a primit confirmarea oficială că pe numele său este declanșată o anchetă penală.

Mugurel Laicu spune că înlocuirea lui Beilic la supravegherea loturilor A7 avusese deja loc la momentul catastrofei și că fusese numit un nou coordonator SSM, Andrei Tacu.

Mugurel Laicu s-a făcut diriginte de șantier din birou

Supervizarea celor trei loturi de pe tronsonul Focșani-Bacău a fost asumată chiar de către DRDP Iași printr-o decizie a directorului Mugurel Laicu din februarie 2023. Documentul oficial menționează cei 13 membri ai echipei ce urma să asigure dirigenția de șantier pe Loturile 1-3 ale autostrăzii A7, Tronson Focșani-Bacău, toți fiind angajați ai DRDP.

Citește și: Preşedintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită. Procurorii cer arestarea preventivă

Decizia desemnării DRDP ca supervizor îi aparținuse directorului CNAIR, Cristian Pistol, ordinul fiind emis în 2 februarie.

Peste 8 zile, conducerea Direcției Regionale a întocmit lista specialiștilor care să asigure dirigenția de șantier, Mugurel Laicu trecându-se singur drept „Coordonator contract”, adică șeful echipei, în calitate de „inginer rezident senior”.

Toți cei 13 supervizori primeau un spor de 20% la salariul de bază pentru acest contract, conform celor declarate de coordonatorul Laicu.

Continuarea în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească pentru BAC | Ziarul de Iași

Burse pentru studenții care ajută elevii să se pregătească...

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...

4 primari din Olt candidează singuri. Nimeni nu a vrut să li se opună | Reporter24

4 primari din Olt candidează singuri. Candidații la funcția...