Jandarmii din Botoșani care au bătut un tânăr în dubă au fost condamnați

Data:

Jandarmii din Botoșani care au bătut un tânăr în dubă au fost condamnați. Doi subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoșani au primit, definitiv, închisoare cu suspendare, după ce l-au bătut pe tânăr în dubă, dar și la Poliția municipiului Botoşani.

Bogdan Ciotir s-a ales cu o pedeapsă de un an şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă și fals intelectual, iar Ioan Asăvoae la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la purtare abuzivă.

Citește și: Preşedintele CJ Vaslui, reținut de DNA pentru luare de mită. Procurorii cer arestarea preventivă

Jandarmii din Botoșani vor beneficia de un termen de supraveghere de doi ani și au fost obligați să plătească în solidar suma de 4.000 lei, către tânărul bătut, cu titlu de daune morale.

Alte 5 persoane au fost achitate

Alte cinci persoane care au fost trimise în judecată în acest dosar au fost achitate de magistrați, după ce au fost acuzate de complicitate la purtare abuzivă. Hotărârea definitivă a fost pronunţată pe 15 septembrie a.c., în urma unei decizii a Curţii de Apel Suceava.

Potrivit documentelor aflate la dosar, în noaptea de 27 spre 28 mai 2018, unul dintre echipajele mobile ale IJJ Botoşani a fost format din inculpaţii plutonier major Ioan Asǎvoae (conducător echipaj), plutonierul Bogdan Constantin Ciotir (sergent major la acel moment) şi încă trei jandarmi.

Aproape de miezul nopții, acestora li s-a solicitat sprijinul de către o patrulă de ordine publică formată din dintr-un poliţist (inculpat în dosar) şi un alt polițist (martor în dosar), pentru a legitima și eventual a lua măsuri legale față de mai mulți tineri care consumau băuturi alcoolice pe strada Sucevei din municipiul Botoşani, undeva în fața unei săli de jocuri electronice.

Continuarea în Monitorulbt.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Dominic Fritz a cântat la pian „Deșteaptă-te, române!”, de Ziua Națională

Dominic Fritz a cântat la pian, instrumentul fiind amplasat...

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial de Ziua Naţională, la Deva

O statuie a Reginei Maria, inaugurată oficial. Peste 2.000...

VIDEO. „Noi suntem români”, cântat într-un avion cu 200 de pasageri

„Noi suntem români", cântat de ansamblul „Dor românesc", din...