Dezvoltatorul austriac de fotovoltaice CCE va construi primul parc solar în România

Data:

spot_img

Dezvoltatorul de proiecte fotovoltaice CCE, cu sediul central în Austria, intră pe piața din România prin obținerea autorizației finale de construcție a parcului solar din localitatea Horia, potrivit unui comunicat de presă al companiei. 

Fiind primul dintr-un total de opt proiecte planificate în România, centrala solară de 40 MW din vestul țării este acum în curs de realizare. Centrala fotovoltaică de 40 de megawați va fi construită în regiunea Arad până la sfârșitul anului 2024. 

În viitor, aproximativ 75.000 de module fotovoltaice de înaltă performanță vor produce energie electrică verde pentru aproape 17.000 de gospodării.

Proiectul este implementat împreună cu grupul internațional FRAPAG și Banat Agri Group din România. Construcția acestui sistem fotovoltaic montat la sol în județul Horia, în nord-vestul României, este programată să înceapă în 2023. Conectarea la rețeaua electrică din România este programată pentru sfârșitul anului 2024.

Citește și: Bode, doctoratul, România

 În total, CCE are în prezent în plan proiecte în România cu o capacitate nominală de 680 MW. Opt centrale sunt în diferite stadii de dezvoltare, toate proiectele sunt programate să fie gata de construcție până la sfârșitul anului 2023.

 Gazoductul românesc la scară completă al CCE va produce energie electrică pentru peste 290.000 de

 gospodării.Biroul CCE se deschide la BucureștiLa începutul lunii august, CCE și-a deschis biroul din București, unde cinci angajațilucrează deja în prezent la dezvoltarea ulterioară în România. 

„În România găsim cele mai bune condiții pentru extinderea energiilor regenerabile, așa că deschiderea propriei noastre filiale în București a fost un pas logic. România își propune să crească cota de energie regenerabilă cu 7 GW, până la 30,7% până în 2030. România este foarte angajată în extinderea energiilor regenerabile, iar eforturile sale sunt cu mult peste media europeană. O structură de rețea foarte bună și voința de a accelera transformarea către electricitatea verde fac astfel din România o piață ideală pentru noi”, spune Johannes Srajer, directorul general al CEE pentru România.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Compania, cu sediul central la Viena, Austria, se concentrează pe realizarea, finanțarea și gestionarea sistemelor fotovoltaice de mari dimensiuni montate la sol, precum și pe instalațiile fotovoltaice pe acoperișuri comerciale. În afară de Austria, compania este activă în prezent în Italia, Franța, Olanda, Germania, România și Chile, titrează Economedia.

Sursă foto: cc-energy.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related