România, învinsă la CEDO de o femeie de serviciu hărțuită sexual de șef

Data:

O femeie de serviciu care lucrează într-o gară din județul Timiș a învins România la CEDO, unde a reclamat că a fost hărțuită sexual de către șeful ei, iar instanțele din România nu i-au făcut dreptate. Decizia Curții de la Strasbourg reprezintă un precedent important pentru cazurile de hărţuire sexuală din România.

Conform deciziri CEDO, statul român trebuie să îi plătească femeii daune morale de 7.500 de euro, scrie clujust.ro.

Cazul a fost semnalat și de ministrul Familiei, Gabriela Firea, care spune că hărțuirea sexuală la locul de muncă este o realitate, fiind vorba despre o faptă penală ca trebuie anchetată ca atare.

Ce spune Firea despre cazul femeii căreia i s-a făcut dreptate la CEDO după ce a reclamat că a fost hărțuită de șeful stației CFR în care făcea curățenie.

Citește și: Șeful consiliului de administrație al Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova

„Cazul judecat la CEDO este unul recent. O doamnă care lucra ca femeie de serviciu într-o gară din județul Timiș a reclamat hărțuiri repetate din partea șefului gării respective.

Cazul a fost anchetat de către procurori, dar a fost clasat definitiv după trei ani pentru că anchetatorii au concluzionat că a agresorul a hărțuit femeia, dar nu a pus-o într-o situație umilitoare sau a intimidat-o, așa cum prevede Codul Penal.

Judecătorii CEDO îi arată, însă, cu degetul pe anchetatori, iar statul român trebuie să-i plătească femeii daune de 7.500 de euro.

Judecătorii spun, în decizia fără precedent, că procurorii nu au luat în calcul probele și au existat vicii de procedură.

Este pentru prima dată când CEDO consideră că hărțuirea sexuală ține de viața privată și aduce atingere integrității morale și fizice a unei persoane”.

Ea mai spune că verdictul dat la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărțuire sexuală din România, dar și din Europa. (clujust.ro.)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă | Reporter24

Candidatura unui condamnat susținut de AUR a fost respinsă....

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...