„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

Data:

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României, evenimentul va avea lol vineri, 10 mai, la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatori, conferinţa este integrată în Zilele Muzeului Ţării Crişurilor şi va avea loc de la ora 17, în incinta instituţiei de cultură.

Denumită România regală, un răstimp de progres”, conferinţa propune publicului o incursiune în jurul celei mai fascinante femei a secolului XX”, adică Regina Maria.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Invitată este o membră de onoare a Academiei Române

Invitata zilei va fi Georgeta Fetti, membră de onoare a Academiei Române, care a fost decorată de Regele Mihai I cu Crucea Casei Regale, în anul 2012, şi de Preşedintele României cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în 2019.

Georgeta Fetti este unul dintre cei mai importanţi istorici contemporani din România, autoare a numeroase studii făcute asupra unor personalităţi istorice româneşti, au subliniat organizatorii.

Născută în 1938, la Bucureşti, a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti în 1961, iar în 1971 a obţinut doctoratul în istorie la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

În perioada 1961-1998 a lucrat ca editor şi cercetător la Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Române.

Citește și New Media District, cel mai așteptat show de arte vizuale din România: expediții în interiorul unui atom, raze laser activate de public și galerii virtuale ale căror exponate sunt chiar privitorii

În 1983, a obţinut Premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române pentru editarea Oratoriei lui Mihail Kogălniceanu (în total 9 volume)”, se arată în comunicat, potrivit Bihoreanul.

Informarea menționează că, în recenzia sa la Jurnalul Reginei Maria a României – Însemnări Zilnice 1931″, Georgeta Filitti a oferit o perspectivă asupra transformărilor personale şi a prezenţei publice ale Reginei Maria ca urmare a întoarcerii şi proclamării ca rege a fiului său, Carol al II-lea.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

LA NOTTE. O lună Mai cu muzică barocă

LA NOTTE. O lună Mai cu muzică barocă. Ansamblul...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....

Negocieri privind noile plăți în sănătate. Ce modificări sunt | Oltenia Live

Negocieri privind noile plăți în sănătate dintre reprezentanții Casei...

Bookfest 2024. Capitala cărților bune

Bookfest 2024 este capitala cărților bune din 29 mai....