Primăria Iași este obligată să achite despăgubiri de mii de lei

Data:

În ultimii ani, Primăria Municipiului Iași este obligată, pe bandă rulantă, să achite despăgubiri de sute de mii de lei unor persoane care au decizii definitive de retrocedare a unor terenuri, dar instituția condusă de Mihai Chirica nu le respectă.
Cel mai recent, o astfel de sentință a fost dată de Judecătoria Iași în cazul unei femei pe nume Gabriela Budianu: 143.700 lei penalităţi de întârziere pentru perioada 18 noiembrie 2021-13 martie 2023. Bani publici, din bugetul Primăriei, colectați din taxe și impozite. Dispar nejustificat din conturile orașului.

Citește și: Rusia, nemiloasă şi de Paştele ortodox: Atacă Ucraina cu drone şi rachete

17 ani de judecată

Într-o acțiune depusă la Judecătoria Iași în aprilie 2023, Gabriela Budianu a cerut unui complet de judecată să oblige Primarul Municipiului Iași, Comisia Locală de Fond Funciar și Municipiul Iași la plata de penalități de întârziere.

Motivul: faptul că pârâtele nu au întocmit documentația pentru a o pune în posesia unui teren de 5,39 hectare din zona Stațiunii de Cercetare pentru Viticultură şi Vinificaţie din capătul Copoului în ciuda faptului că deține o decizie definitivă de retrocedare încă din ianuarie 2021. Această decizie venise după un calvar juridic care începuse în 2007.

Citește și: Peste 5.000 de persoane din București și Ilfov au avut nevoie de asistență medicală de Paște

În dosar, suma totală solicitată de Budianu drept despăgubiri pentru faptul că pârâtele nu au pus în aplicare decizia judecătorească din ianuarie 2021 s-a ridicat la 221.300 lei.

Fentele Primăriei

În timpul procesului, cele trei pârâte au depus întâmpinare prin care au solicitat respingerea cererii ca neîntemeiată și au apelat la chichițe juridice pentru a câștiga procesul, invocând excepţia netimbrării acțiunii sau lipsa dovezii de reprezentant a avocatei lui Budianu.

Pe fondul cauzei, pârâtele au precizat că Budianu „a fost invitată să vizualizeze suprafeţele de teren rămase libere, însă aceasta insistă în atribuirea suprafeţei pe vechiul amplasament, deşi sentinţa din 2018 (dintr-un alt dosar n.r.) nu prevede această menţiune, fiind respins apelul formulat de către reclamantă în acest sens.”

Continuarea în ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...