S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

Data:

spot_img

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său. Ce acuzații au fost aduse?

Parchetul General condus de Alex Florența a clasat dosarul care îi viza pe judecătorul Bogdan Mateescu și pe tatăl său, actual primar PNL în Govora care tocmai a trecut la PSD.

Parchetul General a clasat dosarul în 15 martie 2024, potrivit unui răspuns al instituției pentru G4Media.

Citește și 10.000 de lei amendă pentru RTV, după o reclamație a Freedom House România. Realitatea Plus, somație publică

A fost luat în calcul pentru funcția de ministru al Justiției în 2023

Bogdan Mateescu este președintele Tribunalului Vâlcea, a fost președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și a fost luat în calcul de PNL pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției în 2023.

Acest dosar a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, iar procurorul general Alex Florența a dispus în luna mai 2023 mutarea dosarului pentru că doar Parchetul General poate ancheta magistrați.

În dosarul penal, primarul Mihai Mateescu din Băile Govora, tatăl judecătorului Bogdan Mateescu, era acuzat de abuz în serviciu.

Antena 3 a publicat înregistrări din dosar în care primarul Mihai Mateescu pare că ar fi amenințat o funcționară din subordine.

Continuarea în G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său. Amenințări și abuz în serviciu

Scandalul în care este implicat fostul președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Bogdan Mateescu, după ce i-a propus unei funcționare din primăria Băile Govora să o angajeze, prin transfer, la Tribunalul Vâlcea pe un salariu de 6.000 de lei are la bază un dosar pe numele tatălui judecătorului, primar PNL în localitate.

Totul a pornit de la un proces de servitute, în care reclamant era, în calitate de moștenitor, Mihai Mateescu, primarul din Băile Govora. Inițial, a fost făcută și o plângere penală, plângere clasată de procurorul Ionuț Marian Pațanghel de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea pe motiv că faptele s-au prescris încă din 2013.

În urma altei plângeri a unui cetățean din oraș, care a reclamat că primarul și-a adjudecat ilegal un teren de 240 metri pătrați din parcul localității, procurorii au deschis un nou dosar penal.

Citește și: VIDEO Judecătorul Bogdan Mateescu, înregistrat în timp ce ar propune unei funcționare o funcție, pentru a nu face o sesizare în dosarul tatălui său

Dosar mutat la București

În mai 2023, procurorul general Alex Florența a dispus mutarea la București a dosarului în care primarul Mihai Mateescu, tatăl judecătorului Bogdan Mateescu, e acuzat de abuz în serviciu.

Cei 240 de metri pătrați aflați în proprietatea orașului au fost retrocedați în 2022 lui Mihai Mateescu motivându-se că acesta deține de mulți ani un chioșc pe respectivul teren. Comisia locală de fond funciar I-a dat lui Mateescu amprenta la sol a chioșcului și terenul din jurul clădirii fără să se fi votat în Consiliul Local scoaterea din patrimoniul public.

Presa a relatat despre primarul din Băile Govora că este colaborator al Securității, fapt confirmat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS).

După ce a devenit președintele Tribunalului Vâlcea fără să fi judecat o zi la tribunal, Bogdan Mateescu a fost înregistrat într-un birou al primăriei în timp ce-i promitea unei funcționare un post mai bine plătit la tribunal, cu condiția să nu mai facă plângeri la adresa tatălui său.

Citește și: Cum împarte judecătorul Mateescu posturi plătite cu 6.000 de lei/lună, în instanța pe care o conduce


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: g4media.ro)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
2 COMENTARII
  1. Pai daca au fost colegi in scoli, cum sa nu se spele? Și soția la membru în CSM. Iar procurorul fost securist. Asta e Romania! Tineti-o tot așa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related