Spitalele din Iași au primit doar 20% din cât au cerut pentru lupta cu infecțiile nosocomiale

Data:

Spitalele din Iași au ratat o finanțare de zeci de milioane de lei, fonduri nerambursabile, oferită prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform listei comunicate de Guvern, Iașul are doar trei spitale care au obținut finanțare pe linia „Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, dintr-un total de 65 de proiecte aprobate pentru finanțare.

Pe lista de rezerve sunt alte opt proiecte, dar șanse reale de „promovare” în prima categorie ar avea doar Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iași.

Citește și: Profesorul Călin Hințea, premiat în SUA: „Imensa majoritate a administrațiilor din România nu apelează niciodată la universități”

Pe lista câștigătorilor, dominată de unități medicale din sudul țării, se regăsesc Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, Spitalul Municipal din Pașcani și Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon”.

Suma totală atrasă este de puțin peste 34 de milioane de lei, dar principala felie din acest proiect o ia Spitalul de Urgențe, care va primi 29 de milioane de lei pentru proiectul cu numele „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe «Sf. Spiridon» Iași”.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Consiliul Județean Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...