Ucrainencele care îşi ajută semenii în Oradea. Portrete de 8 Martie ale unor femei care nu s-au lăsat doborâte de război

Data:

„Din persoane vulnerabile, beneficiare ale serviciilor sociale locale, astăzi ele sunt cele care oferă ajutor semenilor afectaţi de aceeaşi suferinţă”.

Aceasta este descrierea a opt ucrainence, care de câteva luni își ajută semenii lucrând ca voluntare, portretizate de Caritas Eparhial cu ocazia zilei de 8 Martie.

„Sunt 8 femei pentru 8 Martie, 8 femei ucrainence, colegele noastre, care au făcut un pas uriaș, într-o țară străină, în condițiile vitrege oferite de consecințele unui război nedrept: din persoanele vulnerabile, beneficiare ale serviciilor sociale locale, astăzi ele sunt cele care oferă ajutor semenilor afectați de aceeași suferință”, explică, într-un comunicat transmis luni, Caritas Eparhial.

Potrivit informării, cele opt femei sunt implicate în activităţile Centrului de Informare şi Consiliere pentru Refugiaţi Oradea (CICRO) al ONG-ului, înființat în 2022, iar, cu ajutorul lor, fundaţia reușește să comunice rapid cu refugiații care le cer ajutor.

Olga Taranukha este învăţătoare la şcoala improvizată creată de ONG pentru micuţii din ciclul primar și gimnazial care au ajuns în Oradea împreună cu părinţii sau rudele lor. Ea a venit din satul Pysarivka, raionul Sumy, din Ucraina în România din cauza războiului. A venit aici cu fiica cea mică în vârstă de 16 ani, căutând o salvare şi o stabilitate pentru a-şi putea aduce aici apoi soţul şi pe fiica cea mare care, de curând, s-a căsătorit.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Casele de marcat automate, scump de instalat, au dus la creșterea furturilor în magazine

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...