6 campioni mondiali de kick-boxing de la Iaşi, în Germania

Data:

6 campioni mondiali de kick-boxing de la Iași, la campionatul mondial de kick-boxing pentru amatori, organizat în acest an în Germania. Un palmares la care nu au sperat nici măcar antrenorii clubului sportiv Scorpions, care au trimis la competiţia internaţională ISKA 2023 din Munchen 11 sportivi.

Dintre aceştia, şase au câştigat medalii de aur şi au devenit campioni mondiali la categoriile de vârstă şi greutate la care au concurat, iar alţi doi s-au întors acasă cu medalii de argint. Alte trei medalii de aur au mai fost obţinute de cluburi din Bucureşti, Satu-Mare şi Bacău.

„Noi, ieşenii, suntem buni la bătaie, în ultimii 20 de ani ne-am impus pe plan naţional ca cei mai buni”, spune cu mândrie Mihai Constantin, antrenorul principal al Clubului Scorpions, „iar fetele, moldovencele, sunt nu numai frumoase, sunt şi bătăioase”.

Ultima afirmaţie e demonstrată de medalia de aur a Medeei Mihăilă, 16 ani, “scorpioniţa” care s-a întors la Iaşi cu unul dintre cele şase titluri mondiale.

Citește și: Un student s-a folosit de inteligenţa artificială să descifreze un papirus antic

Medeea a fost însoţită la Campionatul Mondial de kick-boxing şi de fratele ei mai mic, Darius, care, la 14 ani, a obţinut argintul în competiţia internaţională din acest an, din Germania.

S-a obişnuit deja să poarte drapelul ţării pe umeri

Cel mai mic scorpion-campion e Robert Macovei, nepotul unui cunoscut omului de afaceri din Iasi. El este dovada că spre acest sport nu se îndreaptă doar copii din familii defavorizate, aşa cum cred încă unele persoane, în mod greşit, subliniază antrenorul Mihai Constantin.

La 8 ani abia împliniţi şi 29,6 kg, cât arăta cântarul la intrarea sa în competiţie, Robert avea deja cucerite mai multe titluri de campion, iar competiţia din Germania i-a adus un nou titlu, mondial. S-a obişnuit deja să poarte drapelul ţării pe umeri, după fiecare sesiune de medaliere.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Robert Macovei / ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca Județeană | Info Sud-Est

CJ Constanța a aprobat evenimentul AUR de la Biblioteca...

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile. Semnificația sărbătorii

Creştinii ortodocși sărbătoresc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează...