România va înființa Institutul pentru Sprijinirea Integrării R.Moldova în UE

Data:

România va înființa Institutul pentru Sprijinirea Integrării R.Moldova în UE. Senatul României a adoptat o propunere legislativă în acest sens, institutul urmând să funcționeze pe perioada negocierilor de aderare, scrie Agerpres.

Potrivit proiectului iniţiat de un grup de parlamentari PNL, este vorba de o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică, rolul ei fiind de a acorda asistenţă tehnică instituţiilor şi autorităţilor publice din Republica Moldova.

Citește și: Şase campioni mondiali de la Iaşi dintr-un foc, în Germania. „Noi, ieşenii, suntem buni la bătaie”

Rapoartele anuale ale institutului vor fi trimise spre informare celor două camere ale Parlamentului. Conducerea este asigurată de un consiliu format din preşedintele institutului, cu rang de secretar de stat, şi vicepreşedintele, cu rang de subsecretar de stat. Mandatele celor doi sunt de patru ani şi pot fi reînnoite o singură dată.

Preşedintele şi vicepreşedintele sunt numiţi şi revocaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor reuniţi în şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului, la propunerea grupurilor parlamentar.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Citește și: Mitulețu-Buică a fost sprijinit de liberali să rămână în conducerea AEP. Și-a dat demisia de la 1 noiembrie

Din expunerea de motive a inițiativei legislative aflăm că ”ultima evaluare a Comisie Europene cu privire la gradul de îndeplinire a acquis-ului comunitar de către Republica Moldova, relevă mari întârzieri în unele domenii cheie pentru continuarea și finalizarea procesului de aderare.

Este cert faptul că, în acest context, autoritățile de la Chișinău nu vor înregistra progrese semnificative fără sprijinul și experiența autorităților de la București, dobândită în procesul de aderare la Uniunea Europeană”.

Departamentul pentru Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană își va înceta activitatea în termen de 30 de zile de la momentul încheierii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Continuarea în RFI Romania!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Senatul României)

spot_imgspot_img
2 COMENTARII
  1. „… rang de secretar de stat…”___–-___ o alta marlanie a conducerii Romaniei, intrebarea este a cui pila este aceasta noua institutie( cu sefi platiti regeste!), a lui gaga de Sibiu, sau a noului „patriot,”( si revolutionar de la gradinitza!) ciolanul de Bazau? Practic este -de la bun inceput- o facatura doar pentru a devaliza mai repede Romania, R. Moldova NU are nevoie de nici-un asa ajutor(„tehnic”), intrarea ei in UE depinde de 2 mari puteri, UE si doi, Rusia, daca accepta, altfel R.Moldova isi risca existenta, oricum, Romania nu poate face nimic( hai sa ne gandim la cazul Shenghen!), totul este doar o Jmecherie iohano-ciolanica, pentru a-si satisface cine-stie-ce-clienti, sau sa inmoaie cine-stie-ce santaje …Iar parlamentarii care au votat, sunt total imbecili, sau niste curve ieftine, pe care le cumperi cu cate sute de lei…

  2. Oficiali de la Moscova califică drept ”un pas ostil” hotărârea Republicii Moldova de a bloca peste 20 de portaluri în limba rusă.(…)___–-___”Imperiul contraataca”, si inca doar retoric, actiunea urmeaza, probabil dupa efectuarea „negocierilor” dintre Transnistria si R. Moldova…Rusia are capacitati enorme de a astepta, cu „gazul dat mic”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...