Sate scoase în lume doar cu internetul

Data:

Oamenii de la ţară aşteaptă internetul de mare viteză promis de guvernanţi. Dacă unii vor doar să se conecteze mai bine la reţelele de socializare, alţii speră că internetul de mare viteză le va aduce o şansă în plus copiilor pe băncile şcolii.

În România sunt 1.476 de localități în care oamenii nu au acces la nicio rețea de internet fix de mare viteză (viteză de download de minim 100 Mbps), potrivit datelor oficiale disponibile la acest moment. Statul verifică acum aceste informații, pentru a demara investiții cu fonduri de 94 milioane de euro din PNRR.

Semnal căutat cu scara

Una dintre aceste comune este şi Mileanca. O companie care furnizează internetul fix de mare viteză a început să înlocuiască deja vechile cabluri cu performanta fibră optică. Localnicii aveau o acoperire de internet la telefoanele mobile foarte slabă, iar acum încep să se conecteze cu întreaga lume. Cristina este una dintre femeile care aşteaptă internetul de mare viteză cu sufletul la gură. Vrea să se poată conecta mai repede la noutăţile din lume, dar şi să îşi poată clădi mai bine contul de pe tik tok.

Citește și Ce pagube ar aduce omenirii o zi fără internet

„Avem nevoie de internet pentru Facebook, Youtube. Câteodată este semnal, câteodată. Când intri pe Facebook câteodată captează bine, alteori nu. Pe internet mă uit la Facebook, Tik tok. Fac și eu tik tok-uri, dar mai rar. Pun filmulețe cu cățelul, cu copiii. Merge greu. Ne-am dori ceva cu viteză mai mare. Internetul pentru noi este important pentru că mai aflăm ba una, ba alta, descoperi mai multe din lume, ce se întâmplă”, a spus Claudia-Cristina Bighiu.

Femeia spune că până când reţeaua de mare viteză se va extinde în toată comuna, va apela la orice soluţii pentru o conexiune mai bună. Uneori chiar se urcă pe scara din șura casei pentru a avea semnal 4G la telefon să poată încărca videourile pe tik tok.

„Internetul are și părți bune și rele”

Există însă şi reale beneficii ale vitezei mai bune la Internet. La şcoala de la Codreni încă se foloseşte internetul mobil cu o viteză foarte slabă. Învăţătorii spun că o conexiune bună la internet face orele mai interesante şi le aduce copiilor mai multe cunoştinţe. Se bucură că pot totuşi să se conecteze. Continuarea, în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Ouă vopsite de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...