Scandalul sexual de la Opera Naţională din Iaşi. Procurorii nu pot încadra penal faptele

Data:

Conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi a reacţionat după ce „Ziarul de Iaşi” a publicat materialul de marţi, 4 octombrie, cu privire la acuzele de hărţuire sexuală pe care mai multe balerine din instituţie le-au îndreptat împotriva solistului de balet Vlad Mărculescu.

Într-o serie de plângeri adresate conducerii Operei, balerinele s-au plâns de faptul că acesta intră în mod repetat în vestiarul femeilor după repetiţii, atunci când ele se schimbă sau ies de la duş, acuzaţii negate pentru publicaţia noastră de către Vlad Mărculescu.

Contactat telefonic pe parcursul zilei de ieri, 5 octombrie, managerul Operei, Andrei Fermeşanu, a precizat că oficiul juridic al instituţiei a finalizat analizarea plângerii depuse de către balerine pe 26 septembrie.

După o dezbatere de opt zile, plângerile au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru a se determina dacă faptele descrise în ele sunt de natură penală sau nu.

Citește și: VIDEO 400 de miliarde de euro/an trebuie cheltuite în UE pentru trecerea la energie verde

Mai mult, tot pe parcursul zilei de ieri, un echipaj de la Secţia 3 (Centru) a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi s-a deplasat la sediul Operei, după ce poliţiştii s-au autosesizat în urma articolului apărut în publicaţia noastră.

Conform reprezentanţilor IPJ Iaşi, nu a fost deschis un dosar penal şi s-au făcut doar verificări. 

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related