Se dau „bani din elicopter” la Consiliul Judeţean Iași. 15.000, în mână, pentru Alexe

Data:

Mai multe salarii, precum cele ale secretarului general, administratorului public, arhitectului-șef și ale șefilor de direcții sunt plafonate la indemnizațiile vicepreședinților, adică 13 mii de lei. Strict secret: cum se împart sporurile la angajați.

Deși Curtea Constituțională a binecuvântat cu exact o lună în urmă proiectul legislativ privind creșterea lefurilor șefilor administrației locale, legea încă nu este promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ permite calcularea indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor, ale președinților CJ și vicepreședinților pe baza salariului minim brut din 2021

. Până acum, baza era salariul din 2019. Prin urmare, în lipsa legii, răspunsul primit de la Consiliul Județean Iași la o solicitare a Ziarului de Iași în acest sens nu consemnează aceste modificări în grila de salarizare a șefilor de la Casa Pătrată.

Citește și: Reacția dură a Laurei Codruţa Kovesi după votul Senatului pentru pragul de 250.000 de lei la abuzul în serviciu

Deși prezentată incomplet în documentul primit la redacție, lista care cuprinde funcțiile de la CJ din categoria personalului plătit din fonduri publice și drepturile în bani ce se pot acorda în anul 2023 sugerează totuși noul nivel la care ajung salariile de bază ale celor aproximativ 200 de angajați.

Continuare, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Costel Alexe)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related